Kérem, jelentkezzen az az anyuka (anyukák) aki (k) nek a picije vesemedence műtéten esett át?
Figyelt kérdés
3 hónapos babámnál 30mm tágulatot találtak. Az izotópos vizsgálat egyértelművé tette hogy műteni kell. Minden apró részlet a műtésről, a felépülésről nagyon nagyon érdekel. Hol, melyik doki műtötte? Meddig kellett benn feküdni? Szoptatni lehetett e benn? Mennyire "zakkant" meg a pici? Mikorra állt vissza minden a normális kerékvágásba?... stb.2010. máj. 6. 12:10
1/7 anonim válasza:
Ez engem is nagyon érdekelne, mert nekünk volt egy vesemedence gyulladásunk 5 hetes korában. Azóta gyógyszert kellett szednie és kedden hagytuk abba. Nektek is volt ilyen és újra visszajött vagy hogy vettétek észre? Már bocs, hogy kérdezek de engem is érdekelne.
2/7 A kérdező kommentje:
A magzati UH-n látta a doki, születés után havonta kontrolláltuk, igy derült ki hogy rohamosan nő a tágulat, azaz nem ürül a vizelet. Begyulladva nem volt a medencéje, ezért nem kellett gyógyszeresen kezelni. Doki mondja, csak a műtét tudja helyre hozni a problémát.
2010. máj. 7. 10:19
3/7 anonim válasza:
Nagyon sajnálom. És mikor lesz a műtét vagy ezt még nem tudjátok? Annyira sajnállak benneteket,ez nagy dolog amin most keresztül kell mennetek. Kitartást kívánok nektek! Légyszíves írd meg, ha többet megtudsz a műtétről vagy ha túl lesztek rajta,hogy hogyan történt! Vissza fogok ehhez a kérdéshez látogatni. Mielőbbi gyógyulást kívánok nektek és sok-sok erőt, mert az most kell!
4/7 anonim válasza:
Igen írj,hogy mi volt veletek!Nekünk'is találtak a magzati uh-n(36.héten)vesemedencetágulatot.4 hetes kontrollon' 10mm-nek mérték.Jövő hónapban-4 hósan kell visszavinnem...
5/7 A kérdező kommentje:
Átestünk a műtéten! Nem akarok senkit elijeszteni, de borzalmas hét áll mögöttünk. Kiderült, hogy extrém mértékben súlyos a vesemedence tágulata és azonnal műteni kellett. Az 1.sz. Gyermekkórházban voltunk, nagyon rendesek és állitólag a legjobb orvosok az országban. A műtét abból állt, h. felvágták a borda alatt az oldalát, kivágták a szűkületet (mint kiderült, nálunk teljes szűkület volt, semmi vizelet nem tudott távozni), majd behúztak 2 katétert, az egyiken a pisi a másikon a sebváladék távozott. Egy hétig a kicsinek feküdnie kellett, ki sem vehettem az ágyból nehogy a katéterek kiessenek. Ez volt életem legszörnyűbb és leghosszabb hete. Szoptatni csak üvegből lehetett normálisan, böfiztetni gyakorlatilag sehogy. DE a legfontosabb, h. egy hét az egész (persze ha a seb rendesen gyógyul és nincs komplikáció). Most még egy ideig óvatosan kell emelgetni a gyereket, fürdetni nem lehet, de ez legyen a legnagyobb baj :). Remélem, hasznos volt az infó.
2010. máj. 21. 17:49
6/7 anonim válasza:
Jaj annyira vártam már, hogy jelentkezz. Gondoltam, hogy kórházban vagytok, hogy nem írtál. Nagyon sajnáltalak benneteket, de az a lényeg, hogy túl vagytok rajta.És nagy a vágás, vagy kicsi? És a babád a körülményekhez képest, hogy van? Mennyire viselte meg a műtét? Remélem mihamarabb teljesen meggyógyultok és elfelejtitek ezt az egészet. Köszönöm szépen, hogy írtál és kívánok nektek nagyon jó egészséget és kitartást, már a nehezén túl vagytok.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi hogy gondoltál ránk :). A vágás úgy kb. 7-8 cm, mellette egy kis lyuk, ahol a katéterek voltak, de ez ma már jóval kisebb volt mint 2 napja (ma kötöztem át).A kicsi úgy tűnik mintha egy picit fáradtabb lenne a szokásosnál, azaz többet alszik és nem olyan eleven. De ez végül is jót tesz a seb gyógyulásának. Amúgy a megszokott rutinhoz tartja magát, ugyanakkor alszik, eszik, kel fel ahogyan korábban is. Remélem, nektek nem kell majd végül műtétre menni.
2010. máj. 22. 21:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!