Tudom, hogy elítéltek ezért, de szoptatok és fogyni szeretnék! Aki tud, segítsen! Aki pedig velem tart, jelentkezzen?
Szóval:
szoptatok IS...de tápit is kap a babám. Már ez eleve egy kudarc :( Hagyjuk is, ez másik téma. Szóval, össze kéne szedni magam, testileg, lelkileg. Benne vagyok a tornában is, étkezésben is...ha van valami "tuti".
Akkor sikerült teherbe esnem, amikor plusz 10 kilót felszedtem. Ehhez jött a havi egy kiló hízás, plusz vizesedés...
Összesen így majdhogynem 30 kiló plusz volt rajtam! Szülés után 11 lement.
Tehát még nagyjából 20 kiló a pluszom.
Már 10-nek is nagyon örülnék, ha le tudná adni.
Valaki tud segíteni?
1 hónapja szültem, 8 óra vajúdás után, császárral.
Ne mondj már ilyet, h kudarc, h tápszert is kap a babád! Az is nagyon jó dolog, h valamennyi anyatejet tudsz neki adni. Én is császárral szültem 8 hete, és nagyon nehezen indult be a tejem. Pár hétig volt elegendő az anyatej a babámnak, azóta én is kiegészítem tápszerrel. Pedig bevetettem minden praktikát (teát, méregdrága kapszulát, fejést stb.) Először én is elszomorodtam, de most már úgy vagyok vele, h minden nap ajándék, amikor anyatejet kap. Úgyh szerintem emiatt ne stresszelj!
Ami pedig a fogyókúrát illeti: nekem a mozgás vált be. Minden nap nagyokat (1-2 órát) sétálunk a kislányommal. De nem andalgunk, hanem tempósan tolom a babakocsit és lehetőleg olyan helyeken, ahol jó kis emelkedők vannak.
Emellett tornázni szoktam 1 órát és igyekszem visszafogni a szénhidrátokat. De nem drasztikusan, mert az kell a tejtermelődéshez.
20 kg-ot szoptatás mellett nem hiszem, h gyorsan le lehet adni, de havi 1-2 kilót különösebb erőfeszítés nélkül is fogsz tudni fogyni.
Sok sikert és boldog babázást!
Igaz, hogy nem vagyok dietetikus és egészségügyis, de a környezetemben mégis sok az ilyen. Régebben sportoltam is, tehát nem áll távol tőlem ez a dolog.
Szóval, ha szeretnél szoptatni és jót is szeretnél adni a szoptatáskor a babádnak, akkor semmi fogyókúra, max amit az előbbi írt a hosszú séták. Sétálni így is, úgy is kell a babával.
Ha nagyon diétázol, akkor tejed sem lesz, még ennyi sem és tápértéke se nagyon lesz!!!
Ha mozogsz, akkor az az energia oda megy és nem a tejtermelésre, plusz a felszabaduló méreganyagok nem csak az egyéb mirigyekbe mennek bele, hanem a tejmirigyekbe is!!! Nem véletlen, hogy a szoptatós anyukáknak (többek között) fő a pihenés és a nyugalom, főleg az elején!!! Mert ugye az is más, ha már a babád is nagyobb és hónapok óta szopiztatsz.
Nekem is lenne leadandóm, - persze megmondom őszintén, nem annyi, mint Neked, - de nekem fontosabb, hogy minél tovább tudjam egészségesen szoptatni a babámat.
Aki pedig most a súlyoddal van elfoglalva, menjen a sunyiba!!! Gondolom azt mondanád, hogy magad miatt akarsz fogyni, de tuti tudat alatt más is bele játszik, azt meg kakáld le!
Szóval ez van: vagy szopi, vagy bomba alkat. :)
Később is le tudsz majd fogyni. Sokan mesélik, hogy a szoptatás alatt mennyit fogytak, pedig nem tettek érte semmit és éppen azért, mert a tejtermelés rengeteg energiába kerül. Én is szépen fogyogatok, pedig eszek rendesen és nem sportolok. Amúgy nem vagyok gizda alkat. Normálnak mondanám magam.
8 hósak vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!