Veletek is történt már ilyen borzasztó dolog?
Tegnap este a 10 hónapos lányom fejre esett az ágyról. Lefekvés előtt játszottunk hárman apával, majd én kimentem a szobából, de direkt szóltam ennek az idiótának hogy közben figyelje a gyereket. Nem tellett bele tiz másodperc, egy nagy koppanást hallottam és fejre esett a parkettára kb térdig érő magasságból. Én nem láttam az esést, de a férjem szerint a fejére esett. Utána egyből elvesztette az eszméletét kb 1 percig. Mikor magához tért kicsit sirdogált, de már nagyon álmos volt. Le is fektettük aludni mert nem láttunk semmi külső jelet rajta. Éjjel nagyon jól aludt, máskor többször felkel éjjel, ma éjjel egyszer sem. Persze én egy percet sem aludtam mert egyfolytába néztem, meg nem is tudtam volna a sokk miatt. Ma reggel úgy tünik semmi baja, ugyanúgy viselkedik mint máskor, talán egy kicsit álmosabb, most is lefektettem, 1 órával később szokott aludni menni. De az is lehet hogy azért, mert túl későn került ágyba tegnap.
Egyszerűen nem tudom túltenni magam ezen, állandóan csak az a kép van előttem ahogy csuklik le a feje mikor elájult.
Veletek történt már ilyen hogy elvesztette az eszméletét? Lett valami baja utána? Nem lesz később ebből vmi agyi károsodás?
Közben már felhivtunk egy éppen nem rendelő orvost, mert a mi orvosunk is csak délután elérhető. Ő azt mondta ha hány akkor vigyük azonnal, addig meg figyeljük. Mindenesetre délután elvisszük a mi gyerekdokinkhoz.
A férjemet nem azért idiótáztam le, mert nem figyelt eléggé, tudom hogy velem is megeshetett volna, nem is vontam ezért felelősségre. Hanem azért mert felidegesitett, mert ezután még olyanokat mondott hogy én nem szóltam neki érthetően, meg ideje se volt reagálni olyan hirtelen kimentem a szobából. Gyakorlatilag engem vont felelősségre. Mindegy ez már csak a kettőnk hülyesége.
Igazából az agyrázkódás tünetei:
esés után 8-12 órán belül hányás,bizonytalan járás(persze csak naygobbaknál figyelhető),aluszékonyság,és a pupillái nem reagálnak fényre!
Ha nagyobb a gyermek akkor meg lehet azt is tenni hogy felállítjuk és mondjuk csukja be a szemét és tartsa a kezét mellső középtartásba! Ha mindez egyenes kézzel sikerül akkor semmi baja!
Viszont agyrázkódás lehet eszméletvesztéses esésnél is és felsírósnál is!
Azt hiszem hiába tudom ezeket,akkor is azt hiszem rohhannék a kórházba!
Nem elítélés!Abszolút nem!
Minden jót kívánok nektek!
Én sem értem hogy mertetek így nekimenni az éjszakának. ez nagyon felelőtlen dolog volt, de a védőnőtől is. Vagy esetleg ő csinált röntgent és szemfenékvizsgálatot is? Egy kissebb vérzés a koponyában lehet hogy csak órák múlva okoz tüneteket, de akár halálos is lehet.
Szerintem iszonyat felelőtlen a védőnő, sőt a gyerekorvosotok is. Ráadásul a gyerekeknél a koponyacsontok a kutacs miatt még könnyebben elmozdulnak és ez is okozhat vérzést.
Én a helyetekben rögtön elvinném az orvoshoz, hogy csináljanak röntgent és szemfenékvizsgálatot, ami kimutatja az esetleges koponyaűri nyomásfokozódást. Ez életveszélyes lehet.
Egy 3 éves sokat eső kislány anyukája.
Történt igen! Azonnal, gondolkodás nélkül a traumatalógiára rohantunk. Röntgen, szemvizsgálat, ideggyógyászati vizsgálat.
A védőnődet pedig nem minősíteném inkább....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!