Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Saját példával megcáfolnátok...

Saját példával megcáfolnátok az alábbi, járással kapcsolatos állítást?

Figyelt kérdés

Azt olvastam,hallottam:

"Amelyik babának segítenek járni (fogják a kezét),az egyrész később kezd el (lesz hozzá elég bátor) egyedül járni ahoz képest, mintha sosem segítettek volna neki (tehát a saját maga valós lehetőségeihez képest), másrészt mivel rosszul fejlődik ki az egyensúly érzéke, állandóan esni-kelni, bukdácsolni fog.

Nem véletlenül kérdezem. Sajnos mi fogjuk 1 éves kislányom kezét kb egy hónapja,egyszer valaki sinálta vele a családból,azóta olyan természetessé vált, még nekem is,de aggódni kezdtem,hogy ezzel hátráltatom,és egyáltalán nem teszünk jót. Talán,még nem késő leszokni róla...ha kell!

2010. máj. 5. 22:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én saját példából állíthatom, hogy NEM IGAZ. A fiam már majdnem 14 hónapos volt, és még csak mászott. Segítettem neki, kézzel vezettük, nagyon élvezte, és úgy láttam, hogy ez indította el benne a folyamatot, hogy járni kezdjen. Nemsokára el is indult, és nagyon szépen megy, egyáltalán nem esik többet, mint más, sőt, mindig dicsérik a játszótéren, hogy milyen szépen jár. Hitetlenkedve hallgatják, amikor mondom, hogy még csak 2 hete kezdte.
2010. máj. 6. 08:06
 12/17 anonim ***** válasza:
Kisfiam pont 15 hónaposan indult meg.Előtte persze a bútorok mellett sétálgatott és 1-2 lépést megtett Apa és én köztem.Nem vezetgettem,de mielőtt megindul előtte 1 héttel elkapta a kezünket és egész nap így sétált.Aztán megindult.még mondtuk is a párommal,hogy biztos hamarosan menni fog.Ő kérte a kezünket,soha nem erőltettem.
2010. máj. 6. 09:19
 13/17 anonim ***** válasza:

Szerintem van benne igazság. Az én kisfiam későn indult el (14 hónaposan), de rögtön úgy kezdte, hogy besétált az előszobából a nappaliba. Soha nem vezetgettük, nem is akarta. Én is azt vártam, hogy majd pár lépést tesz a bútorok között, de egyből stabilan járt. Pár hét alatt eljutott a futásig.

Furcsa látni a tanácsadáson a babákat akik alig tudják egy más elé tenni a lábacskáikat, de követelik, hogy vezessék őket. Nálunk ez teljesen kimaradt.

2010. máj. 6. 09:46
 14/17 anonim ***** válasza:

kisfiam majdnem nyolc hónapos volt amikor felállt, majd a bútorokba kapaszkodva ment. még nem volt egy éves amikor magától ment. sosem engedte hogy kézen fogva vezessük,magától tanulta. szerintem ez gyerekfüggő. ismerőseim között van olyan baba akit vezetgettek és később kezdtek el önállóan menni.

de viszont én most azzal szenvedek hogy sehol nem hajlandó megfogni a kezem még az úttesten sem:(

2010. máj. 6. 11:31
 15/17 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, úgy néz ki ez az új trendi. Bennünket is vezetgettek a szüleink, és úgy gondolom semmi hátrányunk nem lett belőle, egészségesen felnőttünk.
2010. máj. 7. 12:27
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Akkor úgy látszik a vezetgetésről megoszlanak a vélemények, de azt többen írtátok, hogy akit nem vezettek nem nagyon engedte megfogni később a kezét. Ezt azért jó tudni.

Még egyszer köszi.

2010. máj. 7. 22:12
 17/17 anonim ***** válasza:
Az én lányom 8,5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hónaposan ment, úgyhogy ez nem igaz! Mi is fogtuk a kezét, meg szépen sétálgatott kapaszkodva a bútorokban. Ez így természetes. Mi is így tanultunk meg járni, s nem lett semmi bajunk tőle.
2010. máj. 12. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!