Ha találsz egy újszülöttet, "örökbe lehet fogadni"?
Ha beviszek egy babát a kórházba, hogy szeretném ha ellátnánk, de magamat nem engedem és elmondom, hogy nem jártam vizsgálatokra sem.
Nem Magyarországon, az USA-ban, de Magyarország is érdekel ott mennyire lehetne ezt kivitelezni. Pl olyan esetben ha egy barátnőm megszüli de nem akarja, hogy kiderüljön nem akar örökbeadást vagy az előbb említett "találsz" egy babát.
Vagy ha eleve az én TB-mre jár a vizsgálatokra?
Csak érdekel hogyan lehetne kivitelezni.
Attól még mert te találtad nem kapod meg, csak ha megfelelsz a feltételeknek, vagy ha a barátnődé, akkor ha lemond a gyerekről akkor téged jelöl meg.
De az egész kérdésfeltevés egy baromság.
Ha találsz egy gyereket akkor először megpróbálják kinyomozni hogy kié stb.
Ha beviel egy babát és nem tudod igazolni a kapcsolatot köztetek, akkor eljárás indul ellened minimum gyermekrablas címen.
Magyarországon akkor nem indul eljárás, ha babamento inkubatorba teszik a gyereket. Pontosabban indul akkor is, de le is zárják - most dolgoznak a törvényen, hogy egyáltalán eljárás se induljon ilyen esetben.
A barátnőd nem tud a te tbdre vizsgálatokra járni.
Örökbefogadni csak az tud, aki elvegezte a tanfolyamot és alkalmasnak nyilvanitva fel került a listára.
Nyílt örökbefogadás esetén lehetne, hogy a barátnőd neked adja orokbe, de továbbra is kell a tanfolyam és az alkalmasság hozzá.
Az USA törvényeit nem ismerem.
Mennyi idő ez a tanfolyam?
Ha lemond a gyerekről a javamra, akkor intézetbe kerül amig el nem végzem? Vagy addig nem is érdemes lemondania és addig pl össze költözünk és én látom el a babát?
Szerinted hány válaszoló van itt tisztában az USA szabályozásával? Amerikai oldalakon nézz utána, hogy ott működik ez.
Magyarországon be kell jelentkezni a Tegyeszhez, beadni egy csomó papírt, alkalmasságit szerezni, ezután tanfolyamra menni, és ha minden megvan, a barátnőd nyílt örökbeadással lemondhat a gyerekről a javadra.
Ez nem a János vitéz, ahol azé lesz a gyerek, aki megtalálja a kukoricásban.
"Ez nem a János vitéz, ahol azé lesz a gyerek, aki megtalálja a kukoricásban."
Ez nagyon jo, jot nevettem :D
7!
Valóban. Létezik a nyílt örökbefogadás, ahol az anya valaszthatja ki a szülőket. De nem a barátnőt, vagy a szomszédot, hanem az örökbefogadásra alkalmas személyt, aki a tanfolyamot elvegezte és alkalmas az örökbefogadásra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!