Miért van az hogy a babám (2 hetes) éjjjel felébred, eszik és nagyon neheten alszik vissza van hogy 1 ora nyüglödés után ujra eszik (pedig elötte jol lakott) és csak igy alszik el mitöl van ez, mit tehetek?
Szia! Nekem 10 hetes a kislányom, éjjel is szopizik, de mindig könnyen visszaalszik. Nem tudom, te hol altatod, én mellette alszom, mellre teszem és mindketten belealszunk a szopiba.
Esetleg próbáld meg a levendula illóolajat. Nyugtató, altató hatása van. Ha az én babám este nyűgösebb, akkor csöppentek pár cseppet a mécsestartóba és pillanatok alatt tele van az illatával a szoba. A kismanó meg úgy alszik tőle, hogy néha egy szopit is kihagy. Állítólag a citromfűnek is ilyen hatása van.
Szia.Mi 5 hetesek vagyunk az első hetekben ugyanez volt nálunk is.Hajnalban valamikor elöször többnyire 12-1 körül keltünk hami utána vissza a kiságyba(külön szobában)jobb esetben 30perc rosszabb esetben 1-1,5 óra mire visszaaludt.Mostnra már csak hajnal 4kor kelünk és nagyjából 30 perc alatt visszalszik.Mondjuk én adtam neki cumit és azért kellett rohangálni hozzá mert mindig kiesett, talán ezért tartott sokáig a visszaalvás.Szóval nyugi kis idő és nálatok is jobb lesz:)
Minden jót.
Nálunk is ez volt az első pár hétben, volt, hogy éjjel a szopi után 1-1,5 órát kellett ringatni, közben sírt. Mondjuk én nem adtam neki utána ilyen hamar enni, mert tuti nem éhes. Én nem vagyok híve az álombacicizésnek (ez persze nem azt jelenti, hogy az nem jó!), és külön szobában is alszunk, nekem más módszer vált be. Már én is el voltam keseredve, de aztán egy nap szépen letettem az ágyába (nappal is ezt "gyakoroltuk"), félhomályt csináltam és simogattam a hátát, csak akkor vettem fel pár percre, ha nagyon sírt. Cumit is adtam neki, ez is segített. Eltelt néhány nap, és egyszer csak megszokta! Azóta este ha leteszem fél perc simi után egy hang nélkül fekszik az ágyában, mégha nem is alszik el rögtön. Éjjel csak 2x kel fel enni, utána tiszta pelust kap és vissza teszem az ágyba. Fél perc simi, cumi a szájba és kész. Mondjuk nappal van, hogy 5-10 percet nyüszög előtte... :) Sőt, most már van, hogy ő maga jelzi, most már szeretne lefeküdni aludni! Úgy látszik így neki is jó! Valószínűleg azért is lehet, mert az ágya nem "játszótér", már kezdetektől fogva azon kívül jászik, csak néha zeneforgózunk benne. Próbáld meg, hátha sikerül. Kívánok hozzá sok türelmet és kitartást!
Hogy meddig fog felkelni, hááát, ez nehéz kérdés! Az enyém 3 hónapos és még mindig felébred 2x. De nem bánom, mert az egész procedúra evés-peluscsere-simizés csak 20 perc, ennyi kibírok... Előbb-utóbb csak elhagyja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!