Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért türelmetlen a legtöbb...

Miért türelmetlen a legtöbb anyuka a hozzátáplálás terén?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem, miért nem a baba egészsége a legfontosabb.

A tápszeres anyukákra nem érvényes, hisz akkor én is megróbálnék a táptól mihamarabb megszabadulni.

[link]

2008. okt. 8. 12:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Találtam egy másik oldalt a hozzátáplálásról:

[link]

Ennyi erővel akár azt is mondhatnák, hogy a tápszeres babák nem lesznek egészségesek... Ostobaság!

Mire jó ez a sok ellentmondás???

Egyébként a kérdésedre válaszolva, megmondom őszintén, engemet a kíváncsiság hajt. Vajon, hogy fog reagálni? Biztosan nagy élmény... De azért még várok vele.

Olykor az is eszembe jut mit fogok csinálni, ha hirtelen elmegy a tejem? Megtörténhet... Tápszerezzem inkább? De ha mondjuk addig némiképp hozzászokik néhány ízhez, talán hamarabb elfogadná a szilárd ételeket és nem lenne szükség tápszerre. Nem?

2008. okt. 8. 14:16
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Az anyatejes babák hozzátáplálása számomra is egyértelmű, de a tápszereseké nem. Ugyanis a tápszer alapja, a csecsemő számára teljesen testidegen fehérje, még akkor is, ha egy kicsit módosítják a nagyságát, ha jól tudom...Ezért jobb, mint a sima tehéntej, ill.még azért is, mert hozzáadott vitaminokat, ásványi anyagokat, ill. zsírokat tartalmaz.(feltéve, ha nem a kínai tejporból van). Tehát, a tápszer is már egy "testidegen" anyag, csak folyékony állapotban. Ilyen alapon, lehetne már gyümölcsöt adni 6 hónapos kor előtt is kb. 4 hónaposan, mivel a baba már "hozzászokott", a "más" táplálékhoz is. Bár lehet, hogy teljesen tévúton jár a következtetésem, és teljesen más okai vannak, hogy 6 hónapig várni kell. Érdekelne, hogy valóban miért kell várni hat hónapig a tápszeres babáknál is? Valaki tud rá tudományos magyarázatot?
2008. okt. 8. 14:36
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én szoptatok, 4 hós a babám , de biztos, hogy 6 hóig csak tejcsi van, ha lesz:-) És most van bőven.

Én sem értem, miért akarnak már 2-3 hósan mást adni neki, bár aki tápszeres, azt még megértem. De az anyatejesekenk?

Sokan ezzel is kérkednek, úgy érzem, hogy az én gyerekem már ezt meg azt is eszik...

Én is amíg tudok, csak szoptatni fogok.

2008. okt. 8. 14:45
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem elég kevés a tejem, de mindig azzal kezdünk,majd tápszer.Most 3 hósak vagyunk, de nem fogok sietni így sem,mert eléggé hasfájósak vagyunk,mi lesz ha elkezdem a hozzátáplálást,félek tőle,úgyhogy nem sietek,remélem addigra a hasfájást is kinőjük.Persze nem mintha nem lenne jó hogy már mást is egyen,szívesen készítgetnék neki akármit is.Az biztos,hogy sztem a szoptatás nagyon kényelmes megoldás,és amilyen hasznos,ha lenne tejem rendesen,akkor húznám ameddig lehet a hozzátáplálást,és nagyon lassan kezdeném az ízeket próbálgatni.De sajnos nem vagyok ilyen szerencsés.
2008. okt. 8. 14:46
 15/17 anonim ***** válasza:

Én még nem kezdtem el, és nem is igazán szeretném "hacsak"…

Vannak tápszeres anyukák akik nem tehetnek róla hogy „porral” kell etetni a babát. Sokan írnak erről ezen az oldalon hogy a baba születése óta tápszerre kényszerült és a csemetéjük egészséges.

Sajna én 4 hónapos korig tudtam csak szoptatni pedig higgyétek el minden módszert kipróbáltam sőt… de ezt nem részletezném hisz mindenki tudja és 1000x olvasott erről.

Lehet rosszul tudom hogy tápszerezni lehet 6-7 hónapos korig, sőt tovább is ? vannak egészséges és finom tápszerek, olvastam erről pl.: MILUPA. Hangsúlyozom (mielőtt még elindulná a lavina :-) ) lehet rosszul tudom hogy nem kell elkezdeni a hozzátáplálást attól függetlenül hogy tápszeres. (?)

2008. okt. 8. 15:51
 16/17 anonim ***** válasza:
miért szóljátok le a tápszeres babákat,vannak olyan anyukák akik sajnos nem tudnak szoptatni.
2008. okt. 8. 23:53
 17/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát. Én nem láttam olyat, hogy valaki leszólta volna, sőt a kérdésem is kizárólag az anyatejes anyukákhoz szólt..
2008. okt. 9. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!