Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért türelmetlen a legtöbb...

Miért türelmetlen a legtöbb anyuka a hozzátáplálás terén?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem, miért nem a baba egészsége a legfontosabb.

A tápszeres anyukákra nem érvényes, hisz akkor én is megróbálnék a táptól mihamarabb megszabadulni.

[link]

2008. okt. 8. 12:14
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Ja és sokan azt írják a WHO csak üzlet. Kinek milyen haszna származik az anyatej prefelálásából???
2008. okt. 8. 12:15
 2/17 anonim ***** válasza:
79%

Én annyit mondhatok, hogy mi megvártuk a 6 hónapot, mert volt tejem elég. Max. 1-2 alkalommal megkínáltam 1-2 kanálnyi reszelt alma levével. De a köv. gyereknél semmit sem fogok adni, szopizzon akár 7 hónapos koráig is.

Nem érdekel, hogy más gyereke már 3 hónaposan gyümölcsöt kap, az én lányom se maradt le semmiről. Már 1,5 éves, de jó étvágyú, nem válogat, és elfogadta a kanalat.

2008. okt. 8. 12:23
 3/17 anonim ***** válasza:
68%
Mert sok helyről sok "jó tanácsot" kapnak.Engem az egyik ismerősöm szúrt le,amikor 4 hósan a tápszer mellé csak napi 1 gyümit adtam,mert mást nem szeretett,de a széklete miatt ez kellett,hiszen az ő 35 hétre született tápos gyereke 2 hónaposan cukros főzeléket,6 hósan pedig már tehéntejes kakaót ivott.Persze én voltam a rossz anya,aki megfosztja a gyerekét az evés örömétől!!!? A legjobb viszont az volt,amikor az IQ bajnok védőnőm azt ajánlotta 6-7 hó között,hogy adjak neki parizert vagy Orsi virslit.Ez olyan sz...,hogy még a kutyámnak sem veszem meg.Nos:én azon rossz anyák táborát gazdagítom,akik rövid ideig szoptattak,és csak fokozatosan adagolják a kanalas ételeket igazodva a gyerek igényeihez,nem erőltetve azt,amit nem szeret.De sokan az ismerőseim közül ezt nem nézik jó szemmel.Ha befolyásolható lennék a gyerekem már rég rhúst és tkáposztát enne.
2008. okt. 8. 12:28
 4/17 A kérdező kommentje:
Van aki lehúzta a válaszotokat... na emiatt írtam ide a kérdésemet. Köszi lányok:)
2008. okt. 8. 12:37
 5/17 anonim ***** válasza:
87%

Aki lehúzta a válaszokat, valószínűleg nem írta le a véleményét, pedig kíváncsi lennék rá, mit gondolnak :-)))

Igen, a türelmetlenség tényleg nem jó tanácsadó, és sokszor a környezetünk sem. Én szoptatok még, 10 hónapos a kicsi, próbálkozunk mindenfélével, amit lehetne ennie, kb 1 szopizást tudunk kiváltani kajával de azt sem minden nap. Egyszerűen szól, ha nem óhajt enni. Nem fogadja el és kész. Másik nap meg eszik. Szerintem rá kell bízni ezt a dolgot a kicsikre, ők tudják, mire van szükségük.

2008. okt. 8. 12:45
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is kizárólag anyatejet kap, de valamiben tévedsz. Ha tudod mért ajánlott 6 hónapos korig késleltetni a hozzátáplálást, azt is tudnod kellene, hogy ez legalább annyira vonatkozik a tápszeresekre is!!!

A WHO szrint ezért ajánlott 6 hósan kezdeni:

"A legtöbb kisbaba hat-kilenc hónapos korára jut odáig a fejlődésben, hogy készen áll a szilárd ételek fogyasztására. Egyes csecsemők számára hasznos lehet hat hónapos kornál későbbre tolni a szilárd táplálékok bevezetését; ha például a családban allergia fordul elő."

Ha ez az ok, akkor ilyen szemszögből nincs eltérés anyatejes és tápszeres között...

2008. okt. 8. 13:25
 7/17 A kérdező kommentje:
Én vitatom a tápszer összetevőjét. Nem mondom, h a vegyszerrel teli zöldség, gyümölcs jó, de tápszer hidd el, h nem a legjobb. Persze, ha kell kell, de jobb szerintem mielőbb megszabadulni tőle. Biztos, ha tápszer kellene nekünk, akkor nagyon utána néznék mik vannak benne.
2008. okt. 8. 13:29
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a türelmetlenség egyik oka az is lehet, hogy az előző generáció csecsemőinek szóló, elsődleges táplálási szabálya az volt, hogy a babát legkésőbb 8-9 hónapos korára teljesen el kell választani. Semmilyen tudományos kutatás nem volt, ami az anyatejet vizsgálta volna. Pedig a dédanyáink is tudták tapasztalatból, hogy azok a csecsemők akik szoptak, kevésbé voltak kitéve a fertőző betegségeknek, nagyobb járványoknak, sőt háború idején a szoptatás volt az egyetlen esély a csecsemők életben maradására. De mivel most már vannak antibiotikumok, védőoltások, háború, ill. járványok sincsenek a fejletteb világban, sőt az anyák bármikor visszamehetnek dolgozni (sajnos nagyon sokan kényszerből teszik, mert kell a pénz), a szoptatás veszített jelentőségéből. SŐT, a TÁPSZER, ill. BÉBIÉTEL GYÁRTÓK húzzák a legnagyobb hasznot, ha az anyuka minél hamarabb az ő termékeikhez nyúl.

Az egységes szakmai álláspont már megszületett a csecsemők táplálásáról, de mindezek ellenére mindenkinek a saját felelőssége, hogy eldöntse, hogy mi a jó a gyerekének. (sajnos a baba nem tud választani...)

2008. okt. 8. 13:30
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Valamit nem értek...

Ha egy baba 6 hósan kezdi el rendesen megemészteni a szilárd ételeket, akkor mit számít az, hogy tápszeres-e? Ettől még nem tudja hamarabb megemészteni...

Vagy tudsz más okot is amiért érdemes 6 hónapig várni? És egészségügyi szempontból kérdezem, mert az anyagi oldala egyértelmű...

2008. okt. 8. 13:36
 10/17 anonim ***** válasza:
Ja, és hozzátáplálásról beszélek, nem elválasztásról...
2008. okt. 8. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!