Mi az, amit sok anyuka ellenez, de nálatok normális/mindennapi?
1 éves, néz gyerekdalokat (kb 5-8 perc); együtt mosom a ruháinkat; hajnaltól velünk alszik; még szopizik.
5 éves, ő készíti elő a ruháját este; ha nem éhes nem kell ennie (de nem is kap 20 perc múlva); járunk vele moziba; nem alszik délután.
Másfél éves kislányom van. Kaphat naponta-kétnaponta tejszeletet, rudit vagy ilyesmit (egy nap csak egyet). Nem vagyok bioanyu, nem csak mindenmentes kaját eszik a gyerek, nem kapok idegbajt, ha valamiben cukor van, nagyrészt azt eszi, amit mi, kivéve, ha nem szereti, vagy nagyon nem neki való, pl. csípős. Nem erőltetem az evést, ha nem kéri. Nézheti néha a Kicsi gesztenye klubot, az a kedvence.
Sosem hagytam sírni, még mindig szopik, nagyjából igény szerint (nappal néha megpróbálom már lebeszélni róla), nem alussza át az éjszakát (4-5x kel), velünk alszik, bár este a saját ágyába fektetem, hogy legyen egy kis szabadidőnk, később jön át mellénk. Cicizik, ha felriad. Hordozom. Van cicánk, akivel nagyon szeretik egymást, sokszor délután együtt alszanak a nagyágyon. 14 hónapos kora óta nincs kiságya, mert utálta, 10 percet aludt benne egyszerre max.
A család nagy része szerint nagyon körbeugrálom, minek szoptatom még, éjjel pláne nem kéne adni neki cicit. Elkapatom az együttalvással (nem értik, hogy nekünk egyszerűen nem gond ez), nem értik, miért jó hordozni, amikor van babakocsi, és azt sem, miért hagyom, hogy ne egye meg a kaját (persze arra nincs ötlet, hogy mégis mit csináljak, ha nem akarja megenni).
Sokak szerint állat nem való gyerek mellé, szerintem ez hülyeség, mondjuk az első pár hónapban nem engedtem oda hozzá a macskát.
Az egészséges táplálkozást nyomó anyukák szerint meg mérgezem a gyereket ugyebár.
Mindenkinek úgysem lehet megfelelni, engem annyi érdekel csak, hogy a lányom vidám, jókedvű, kiegyensúlyozott, és max akkor sír, ha fáradt. Vagy ha hisztizik, merg valamit nem engedek meg, de ez ugye korából adódik.
Koszonom a valaszokat! Oh igen, nalunk is van cica, aki most a napokban raszokott arra, hogy a babo pelenkazojan alszik :D nekem nincs vele gondom, de aposomek utaljak a macskat. :D
Akkor megnyugodtam, hogy sokan vagyunk "szornyu" es "rossz" anyak. A kerdes azert merult fel bennem, mert a napokban olvastam egy kerdest, ahol egy anyuka a szinten 11 honapos babajaval napi szinten meset nez, es rengetegen ellene voltak. Volt, aki irta, hogy 3 eves kor alatt hatterzajnak sem szolhat a tv..? Nagyon elfogult anyukakkal talalkozom ezen az oldalon, ez ihlette a kerdest :D koszonom nektek az eddigi valaszokat, ha eszetekbe jut meg valami, akkor szivesen olvasom :))
Nálunk rossz szemmel néz mindenki rám ha rászólok határozottan, hogy ne kapcsolgassa a mosogatógépet, mikrót, stb(ráadásul vendégségben)van, aki tüntetően el is vonul, hogy "szegény gyerek"..
Vagy ha utcán már nyarvogva könyörgök, hogy haladjunk már, mert mindenhol megáll, akkor is gyilkos tekintettel lesnek ràm.
Más nemigen van. Külön mosom a ruháit, néha vasalom is, de vasalom a textilpelusokat, törölközőket rendszeresen, ő egészségesebben étkezik, nincs rendszerrel édesség, tv nincs itthon, látott ugyan már mesét korábban, de mivel netfüggő lett, onnanstól zero. Egyedül a tüzijáték alatt nézhetett, mert félt (itthon voltunk, csak hallani, ablakból hiába mutattam milyen szép, akkor is félt)
Anno kapott cumit is, de nem jött rá mi értelme, nem jön ugye tej belőle, így mindig kitolta.
Néha velünk alszik, de preferálja az önálló elalvást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!