2 es fel honapossal lehet setalni menni ugy hogy a babat kenguruba teszem?
Kenguruba ne, az semekkora gyereknek nem jó.
Tök jó, hogy hordozni szeretnéd, de más eszközt válassz. Ami neki most is használható:
szövött kendő
rugalmas kendő
karikás kendő
Nekünk karikás volt, azt az egyik legkönnyebb használni, könnyű belejönni, és később, akár totyogós korban is jó használatot tesz, amikor már csak pár percekre kéretőzik fel, aztán megint szaladgálna. Hátránya, hogy féloldalasan terhel, bár ez picike babánál még nem gond, nem olyan nagy még a súlya. Ennyi idős babát még ezzel is elöl tudsz hordozni, később már csípőre teszed vele. Rövid távon nagyobb babával is jó.
Ha már ülni tud, akkor válthatsz mei-tai-ra vagy félcsatos hordozóra.
Állni, vagy még inkább már totyogni tudó babát hordozhatsz csatos hordozóban, ezek eléggé hasonlítanak a kengurukra, de sokkal szélesebb terpeszük van, nem az ágyékánál van megtámasztva a baba, hanem térdhajlattól térdhajlatig támaszt.
Igazából az összes hordozónál ez a legfontosabb: a két térdhajlat között végig meg legyen támasztva a baba, és a gerincét is pontról pontra támassza meg a hordozó, főleg addig, amíg még nem tud ülni a baba. A kenguru ebből a szempontból sem jó, mivel túl merev.
Ha nagyobb településen élsz, érdemes keresni hordozós klubot (bár úgy veszem ki az írásodból, hogy külföldön éltek, nem tudom, nálatok milyen lehetőségek vannak), ott ki is lehet próbálni minden eszközt, és általában kölcsönözni is lehet, így nem kell annyi típust megvenni, vagy vásárlás előtt le tudod tesztelni, hogy megfelel-e nektek az a fajta.
Nekünk mondjuk 11 hónap alatt elég volt kétféle, egy karikás kendő és egy mei tai. Amíg a mt terpesze megfelelő a fiamnak, addig szerintem nem is szerzek már be másikat, bár régebben nagyon szemeztem egy csatossal, de a mt már nagyon hozzánknőtt, és minimális gyakorlás után már profin fel lehet kötni. Mondjuk szerintem ez mindegyik hordozóeszközre igaz.
Kenguru kérdést körbe járva ( 7 hónapos a babánk ), nem ajánlom!
Ilyen pici korban meg pláne nem!
Kendő esetleg, de azzal egyedül nem boldogulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!