Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Oltásról. Mi fáj a babának...

Oltásról. Mi fáj a babának jobban, az oltás, vagy az hogy lefogják? Mit tegyek, mi a helyes? Részletek lenn.

Figyelt kérdés

Nem kedvelem a gyermek orvosunkat.Igazság szerint egy orvost se kedvelek,se a védő nőt.Ez okból is szültem meg a fiamat otthon.Viszont soha nem kérdőjelezném meg a munkájukat,illetve azt hogy mit és miért csinálnak.Eszembe se jutna kötekedni egy orvossal,viszont egy hónapja olyan helyzetbe kényszerültem,amit sehogy nem tudok feldolgozni.15hónapos fiamat oltásra vittem.Megkértem a doktornőt,had' üljön az ölembe amíg oltja,de egy kiselőadás keretében kifejtette nekem hogy izomba nem kerülhet a tű,jól be vált szokás szerint fektessem csak az asztalra,egy perc és kész is van.Lefektettem.A lábát leszíjazta a védő nő,és ráfeküdt a térdére hogy kifeszüljön a combja és ne tudjon felülni.jött az orvos a tűvel és azt mondta fogjam le a karját.Én lefogtam.Még hozzá se ért a tű, de a fiam ordított.Karba és combba kapta,két perc múlva már a váróban ült az ölemben és zokogott...én vele. Embertelennek, és brutálisnak érezem az egész procedúrát. Lassan jön a következő oltás.Bárkinek mesélek erről a problémámról,mindenki lehurrog hogy túlproblémázom az ügyet,és ha ezt megemlítem a védőnőnek az majd "kötekedősnek " ítél és meglátom hogy nagyobb bajom is származhat ebből.Akikkel valamelyest szót értettem azt tanácsolták,próbáljam kultúráltan megbeszélni az orvossal,talán van megoldás,és bele egyezik az ölben való oltásba.Csak hogy félek,ha rá is szánom magam hogy belépjek az ajtón, még egyszer lefogatni nem tudom majd.Talán a doki kezébe nyomom a fiam és kimegyek.Ebben nem veszek részt.

Mit tegyek?Segítsetek helyre rakni ezt a gondolatot.

2010. máj. 3. 12:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
szia, szeritnem ekkora gyereknek nem lehet máshogy beadni az oltást, mert ficereg mocorog. szóval lefogni le kell, mert anélkül nem lehet beadni. azt nem értem, hogy miért szíjazták le, miért feküdtek rá. nálunk a védőnő lefogja akét lábikóját, én meg a kis kezeit. hipphopp megkapja a szurit. ő mondjuk egyik lábba és másik lábba kapta a 15 hóst. persze üvöltött, de nem lehet mit tenni, hidd el. én is mindig úgy megyek már az orvoshoz, hogy görcsbe megy a ygomorm. nálunk egy vérvétel volt 14 hósan, allergiagyanú miatt, és a fejéből vettek, mert máshol nem volt vénája. na ott úgy volt, hogy a lábát becsavarta a lepedőbe, és ráfeküdt, és lefogta a fejét, abban még segíteni se tudtam...na az nagyon nagyon rossz volt, és utána nehezen is nyugodott meg a kicsikém, azóta fehérköpeny szindrómája van. de máshogy meg nem lehetett volna megoldani. elhiszem hogy rossz érzés, sőt tudom, mert én is átéltem, de nincs más út. bár ismétlem, aegy sima 15 hós oltásnál szeirntem nem kell ennyire rákészülni a dologra...
2010. máj. 3. 13:00
 2/15 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem vált orvost.

A mi dokink oltásnál megkér minket üljünk le és már végeztünk is.Nem kell leszijjazni meg lefogni hasonlo.Leülünk egy székre jön szur és mehetünk.Közben beszél hozzá a védönö és nem sir egy hangja sincs.Szerintem brutális hogy igy kell egy gyereknek beadni az oltást.Már ujszülöttként sem szerette ha lefogták és megértetük hogy ez igy nem megy felvettem és az ölemben fogtam mig a doki megszurta.

Én a helyedbe már rég orvost váltottam volna.

2010. máj. 3. 13:02
 3/15 anonim válasza:
46%
Jo lenne tudni, hogy a gyerek hogyan viselkedett. Nyugodt volt, vagy tiltakozott? Indokolatlanul nem szokas igy leszijjazni senkit, ha semmi botrany nem volt akkor teljesen erthetetlen az eljaras.
2010. máj. 3. 13:02
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Ráfeküdt a térdére?!?! Ez költői túlzás, vagy tényleg teljes súlyával rátehénkedett?! Hát, nem hangzik szimpatikusnak, az biztos.

A fiam még csak 8 hós, de az oltásoknál az asszisztens szépen, óvatosan megfogta a lábacskáját, hogy ne tudja elhúzni (de nem durván és nem úgy, hogy nyoma legyen, amikor elengedi) és én fogtam a kis kezeit. Csak a szuri miatt sírt eddig, ott is csak picikét.

Szerintem az nem jó, ha érzi rajtad a baba, hogy frászt kapsz már odafelé menet és pláne rossz, ha magára hagyod ilyen helyzetben. Én is utálom, hogy hozzájárulok a fájdalmához, de szerintem jó ha mellette vagy ilyen helyzetben is.

Nem tudom mit tehetnél. Az az igazság, hogy én nem mernék szólni, mert aztán tényleg lehet, hogy jól beledöfi cserébe a tűt, és akkor igazán fájni fog a babának :(((.

Nyugtasson a gondolat, hogy 2 perc az egész és már nem sokszor kell végigcsinálni :(.

2010. máj. 3. 13:05
 5/15 A kérdező kommentje:
Szia.Nem a sírás ellen lépnék fel.A sírás az a fájdalommal jár.Viszont a lefogás egy másik fajta fájdalmat okoz....ezt nem veszi be a gyomrom.Úgy gondolom az ölemben tartva magam is meg tudom akadályozni a ficergést, csak én érek hozzá és az orvos, akinek annyi a dolga hogy megfogja az oltani kívánt kart vagy lábat.
2010. máj. 3. 13:06
 6/15 A kérdező kommentje:

A fiam "jól" tűrte,meg se moccant halálra rémülve karolta át a nyakam.Lehet orvost váltani?

Ugye hogy létezik ölben ülős oltás?!!!!!!!

2010. máj. 3. 13:08
 7/15 A kérdező kommentje:

A fiam "jól " tűrte.A nyakamba kapaszkodva halálra rémülve ordított.

Lehet orvost váltani?

Ugye hogy létezik ölben ülős oltás?!!!!

2010. máj. 3. 13:09
 8/15 anonim ***** válasza:
46%
szia, első vagyok. ha a kicsid nem mocorog közben hanem nyugodt előtte, és te le tudod fogni, akkor szeritem minden jogod megvan, hogy az öledben tartsd. valószínűleg nincs sehol lefektetve szabályként, hogy mi a módja egy oltás beadásának, legalábbis nem ilyen részletesen, hogy márepedig le kell hogy feküdjön a vizsgálóasztalra satöbbi. az enyém sajnos mióta előjött nála a szep. szorngás, 6 hósan, azóta nem szeret ott feküdni, 1 éves kora óta meg meg se marad ott, hanem egy szimpla vizsgálatnál is sír és nem hajéandó úgy maradni. az említett vérvétel óta meg szabályszerűen őrjöng, rámcsimpaszkodik satöbbi, szóval ő t tényleg muszáj lefogni ilyenkor. de akkor sem ilyen brutálsian, ahogy írtad. én szólnék a helyedben. bár lehet hogy az elmúlt oltási szitu miatt már legközelebb nem lesz e olyan nyugiban a kisfiad az öledben ha látja, mi készül. :(
2010. máj. 3. 13:11
 9/15 A kérdező kommentje:
A fiam 93 cm, és 15 kg volt 15 hónaposan.Egy kisebb óriás,a doktor nő talán félt hogy le kell őt bírkózni?
2010. máj. 3. 13:12
 10/15 anonim ***** válasza:
46%
Persze, hogy lehet orvost váltani! Szabad orvos választás van. Oda mész, ahová akarsz!
2010. máj. 3. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!