Oltásról. Mi fáj a babának jobban, az oltás, vagy az hogy lefogják? Mit tegyek, mi a helyes? Részletek lenn.
Nem kedvelem a gyermek orvosunkat.Igazság szerint egy orvost se kedvelek,se a védő nőt.Ez okból is szültem meg a fiamat otthon.Viszont soha nem kérdőjelezném meg a munkájukat,illetve azt hogy mit és miért csinálnak.Eszembe se jutna kötekedni egy orvossal,viszont egy hónapja olyan helyzetbe kényszerültem,amit sehogy nem tudok feldolgozni.15hónapos fiamat oltásra vittem.Megkértem a doktornőt,had' üljön az ölembe amíg oltja,de egy kiselőadás keretében kifejtette nekem hogy izomba nem kerülhet a tű,jól be vált szokás szerint fektessem csak az asztalra,egy perc és kész is van.Lefektettem.A lábát leszíjazta a védő nő,és ráfeküdt a térdére hogy kifeszüljön a combja és ne tudjon felülni.jött az orvos a tűvel és azt mondta fogjam le a karját.Én lefogtam.Még hozzá se ért a tű, de a fiam ordított.Karba és combba kapta,két perc múlva már a váróban ült az ölemben és zokogott...én vele. Embertelennek, és brutálisnak érezem az egész procedúrát. Lassan jön a következő oltás.Bárkinek mesélek erről a problémámról,mindenki lehurrog hogy túlproblémázom az ügyet,és ha ezt megemlítem a védőnőnek az majd "kötekedősnek " ítél és meglátom hogy nagyobb bajom is származhat ebből.Akikkel valamelyest szót értettem azt tanácsolták,próbáljam kultúráltan megbeszélni az orvossal,talán van megoldás,és bele egyezik az ölben való oltásba.Csak hogy félek,ha rá is szánom magam hogy belépjek az ajtón, még egyszer lefogatni nem tudom majd.Talán a doki kezébe nyomom a fiam és kimegyek.Ebben nem veszek részt.
Mit tegyek?Segítsetek helyre rakni ezt a gondolatot.
Szerintem vált orvost.
A mi dokink oltásnál megkér minket üljünk le és már végeztünk is.Nem kell leszijjazni meg lefogni hasonlo.Leülünk egy székre jön szur és mehetünk.Közben beszél hozzá a védönö és nem sir egy hangja sincs.Szerintem brutális hogy igy kell egy gyereknek beadni az oltást.Már ujszülöttként sem szerette ha lefogták és megértetük hogy ez igy nem megy felvettem és az ölemben fogtam mig a doki megszurta.
Én a helyedbe már rég orvost váltottam volna.
Ráfeküdt a térdére?!?! Ez költői túlzás, vagy tényleg teljes súlyával rátehénkedett?! Hát, nem hangzik szimpatikusnak, az biztos.
A fiam még csak 8 hós, de az oltásoknál az asszisztens szépen, óvatosan megfogta a lábacskáját, hogy ne tudja elhúzni (de nem durván és nem úgy, hogy nyoma legyen, amikor elengedi) és én fogtam a kis kezeit. Csak a szuri miatt sírt eddig, ott is csak picikét.
Szerintem az nem jó, ha érzi rajtad a baba, hogy frászt kapsz már odafelé menet és pláne rossz, ha magára hagyod ilyen helyzetben. Én is utálom, hogy hozzájárulok a fájdalmához, de szerintem jó ha mellette vagy ilyen helyzetben is.
Nem tudom mit tehetnél. Az az igazság, hogy én nem mernék szólni, mert aztán tényleg lehet, hogy jól beledöfi cserébe a tűt, és akkor igazán fájni fog a babának :(((.
Nyugtasson a gondolat, hogy 2 perc az egész és már nem sokszor kell végigcsinálni :(.
A fiam "jól" tűrte,meg se moccant halálra rémülve karolta át a nyakam.Lehet orvost váltani?
Ugye hogy létezik ölben ülős oltás?!!!!!!!
A fiam "jól " tűrte.A nyakamba kapaszkodva halálra rémülve ordított.
Lehet orvost váltani?
Ugye hogy létezik ölben ülős oltás?!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!