Újabb "hiszti" kérdés. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Kislányom mostanában (15 hónapos) eszméletlen hisztiket vág le, ha azonnal nem kapja meg, amit akar, vagy azonnal nem az van, amit akar. 1 másodpercet nem bír vérni semmire, Én meg nem tudom, hogy ez még a normális kategória, vagy aggódnom kéne. Pl.: tegnap este vacsi közben úgymond elunta magát, és mászkálni kezdett, Én meg mentem utána a bundáskenyérrel, és szépen eszegett is, csak meguntam az utána mászkálást, és visszavittem a nappaliba, kértem, hogy üljünk le, amíg eszünk. Erre olyan cirkuszt csinált, hogy ihaj. Földhöz csapta magát, forgolászott körbe körbe, kezével lábával csapkodott, és üveghangon visított. Betettem a kiságyába, és próbáltam hatni rá, nyugodtan (nem vagyok egy ideges típus szerencsére) elmondtam neki többször, hogy így nem viselkedünk, és hogy nem tárgyalok vele, amíg abba nem hagyja a hisztit. Ez így ment kb. fél órán át, mire szerintem elfáradt az éktelen ordításban, és abbahagyta, de persze akkor az evésnek már annyi volt. Ez nem az első eset volt, csak egy példa, napok óta rendszeresen ezt csinálja (játszótéren, ha hazaindulunk, boltban, ha kell valami neki, de nem kapja meg stb.), hihetetlen, mintha pikk-pakk kicserélték volna a gyerekemet egy kis boszira. Tudom, hogy az ignorálás a legjobb technika, de nem működik nála, egyenlőre, egyszerűen nem hagyja abba az ordítást, mint ahogy tegnap is képes volt fél órán át cirkuszolni. Szóval nem pár percig hisztizik, és ha észreveszi, hogy nem foglalkozom vele, abbahagyja, mert nem, nem hagyja abba. Addig csinálja, amíg vagy el nem fárad, de ez nem 5 perc, vagy amíg fel nem veszem, és vagy megkapja, amit akar, vagy egyszerűen végre meghallja, hogy beszélek hozzá a nagy hüppögések közepette. Nem tudom, hogyan kezeljem ezt, egyáltalán normális, hogy egy ennyi idős gyermek nem hagyja abba a hisztit akár ennyi ideig sem? Tanácstalan vagyok, de mellette szerencsére türelmes is, és rossz, hogy nem tudok mit kezdeni a helyzettel. Tudom, hogy a határokat próbálgatja, de hiába nem engedek neki, nem adja fel....2010. máj. 3. 09:23
11/18 A kérdező kommentje:
Szia. Ne értsd félre, nálunk is megvan a rend, mindig, minden nap ugyanott eszünk, mindent nagyjából ugyanúgy csinálunk (igen, mi a nappaliban vacsizunk együtt), tehát nem arról van szó, hogy egyik nap valamit megengedek, aztán meg nem, és fordítva. Csak a kisasszony néha úgy gondolja, hogy na Ő aztán most nem, és ha csak megpróbálom megértetni vele, hogy márpedig úgy lesz, ahogy máskor is, na akkor van cirkusz. Ezzel most mit csináljak?
2010. máj. 3. 15:42
12/18 anonim válasza:
9.39 utáni vagyok megint. (Nem tudom, hogy hány órakor írtam először. :S) Nekem a védőnőm azt a "tanácsot" adta, hogy hagyjam ott, ha már nem tudom elterelni a figyelmét a hisztiről. Én egyébként kiságy helyett (ha már nem bírom a hisztit türelemmel), rácsukom a szobaajtót, "száműzöm" magam a konyhába addig, míg el nem csendesedik.
Egy másik módszerem - ha még nem harapózott el nagyon a hiszti - hogy kifigurázom. Én is elkezdek mellette nyafogni. Erre aztán abba is hagyja és azt nézi, hogy ugyan miért csinálja ezt az anyja?!
13/18 A kérdező kommentje:
Na, ezt a kifigurázást kipróbálom legközelebb, kíváncsi vagyok, hogy reagál a kisasszony. :-)
2010. máj. 3. 22:36
14/18 anonim válasza:
9.39-es utáni vagyok. Kipróbáltad a kicikizést?
15/18 A kérdező kommentje:
Szia, szerencsére már két napja nem volt hisztiroham semmiért, úgyhogy még nem volt rá alkalmam, de ez lesz az első, amit kipróbálok, ha lesz rá alkalom. Nem tudom, mivan most, de két napja egy kisangyal a manóm....
2010. máj. 4. 22:13
16/18 anonim válasza:
Akkor tartsa meg jó szokását! :)
17/18 A kérdező kommentje:
:-)))) Ma reggel volt egy bepróbálkozás reggeli közben. Elkezdtem utánozni az óbégatást. Manó először csak nézett rám (az arcára volt írva, hogy "na, anyának elmentek otthonról"), aztán kacagni kezdett. Mondtam neki, igen, ezt csinálod, és tök nem vicces, de csak kacagott tovább. :-))))
2010. máj. 6. 09:44
18/18 anonim válasza:
9.39 utáni vagyok. "Szép" jelenet lehetett! :)))) Gratulálok akkor a sikeres hisztikezeléshez. Örülök, hogy Nálatok is bevált ez a módszer. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!