SEGÍTSÉG! Babát várok, és van egy cicifüggő hónapos kislányom! Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Lánykám még napi 4-5 alkalommal (este, hajnalban, reggel és napközben kétszer)szopizik, csak alváshoz van szüksége rá.
Tegnap pozitív lett a tesztem, a mini pocaklakó tervezett és nagyon szeretnénk, viszont félek, hogy a szoptatás bajt okoz. Veszélyeztetett terhes voltam a lányommal is (van egy miómám, vagy duplaméhem). A hétfő óta fáj a mellbimbóm a szopizásokkor.
Így, hogy csak az alváshoz van szüksége rá, nincs esély fokozatos leszoktatásra, csak a drasztikusra?
2010. máj. 2. 20:40
1/4 A kérdező kommentje:
Bocsánat kimaradt: 15 hónapos a lánykám.
2010. máj. 2. 20:49
2/4 anonim válasza:
Én is ebben a cipőben járok. Ha leültem már húzta a pólómat ,hogy cici kell! 2 napja nem kapott napközben, volt hiszti de máshogy nem megy,alvás csak cicin volt sajna,de ma már csak mielőtt elaludt akkor kapott aztán nehezen de elaludt cici nélkül! Éjszaka már nem ébred meg cicizni erről már rég leszokott! Az hiányzik csak ,hogy reggel mikor felébredt akkor oda szokott mászni és cicizik még,de az sincs már 1 hete,helyette cumisüvegbe kap tejet!Én nem akarom drasztikusan leválasztani,bár sokan erre esküsznek! 15 hónapos lányka és 12 hetes pocaklakó anyukája!
3/4 anonim válasza:
A nővérem 6 hónapos terhesen még szoptatott, akkor megváltozhatott a tej, mert abbahagyta a kislánya a szopit magától. A nőgyógyásza mondta neki, hogy nem lesz ebből gond, és nem is lett. A pocaklakó szépen fejlődött és egy egészséges 3600grammos kisfia született 10/10-es apgarral:)
4/4 anonim válasza:
Nekem 14 hónapos volt a kislányom, amikor a védőnő tanácsára le kellett szoktatnom a szopizásról, mivel a szoptatás méhösszehúzódással jár, az pedig vetéléshez vezethet. Ráadásul a szervezetnek pihennie kell, fel kell készülnie az újabb szoptatásra. Nálunk szerencsére minden zökkenőmentes volt. Új szertartást vezettünk be. Reggel és este kakaót ivott a kicsi és elkezdtük a mesekönyvek nézegetését este lefekvés előtt, és ez annyira tetszett neki, hogy feledtette vele a szopizást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!