Duzzadt nyirokcsomó mire utalhat? Tudom, hogy nem mindenki orvos, de hátha. Tapasztalt valaki ilyet babájánál, gyermekénél?
Nekem azt mondta a dokinénink, hogy a kicsiknél a gyakori duzzadt nyirokcsomó még "normális" jelenség, hiszen nekik minden betegséggel, minden kórokozóval meg kell küzdeniük, amelyekre mi, felnőttek már védettséget szereztünk. Ezért nem kell megrémülni ezektől a nyirokcsomóktól.
Ha nem produkál más tüneteket, akkor csak valami gyenge baktérium, vírus lehet a szervezetében, amit úgy küzd le, hogy szinte észre sem veszi. Ráadásul egy másfél éves lurkó nagyon szereti felfedezni a világot, mindent megfogdos, aztán a szájába nyúlkál... Tehát igazi kis "koszevő". És ez valahol így is van rendjén, hiszen az immunrendszer azért van, hogy dolgozzon. :)
Ha nagyon zavar ez a dolog, javaslom, vidd el az orvoshoz, ő majd megvizsgálja, hogy konkrétan van-e valami más tünete is, vagy nincs. De ne aggódd túl a dolgot, hiszen egy normális, természetes jelenségről van szó!
2 éves a fiam. 2szer volt beteg, de a nycsomója jóval többször duzzadt meg. Úgy működik, mint a mandula, egyfajta védekező központ.
Hőemelkedésnél, kis takonykórnál és fogzásnál is megduzzadhat. Valamint úgyis elkaphatott vmit, hogy tünete bár nincs, csak a csomó duzzad.
Neki a nyak bal oldalán, középen duzzad mindig.
Nektek? És mekkorára?
Bizonytalan esetben lehet kérni uh-t.
Köszönöm a válaszokat!
Neki is a bal oldalon van, kb akkora lehet, mint egy 5Ft-os érme.
Csak azért ijedtem meg, mert neki még nem volt ilyen (vagy nem vettem észre):-(
Más tünetet nem vettem észre, ezért is lepődtem meg.
De az is igaz, hogy éppen most jut túl egy kis takonykóron, 3 hétig szenvedtünk a 3. örlőfoggal, éppen kibújt, szóval az immunrendszere totál legyengült. No és persze igazi "koszevő":-)
Szerdán kell vinnem a kötelező oltásra, ha nem lesz addig vmi gond majd akkor mondom a dokinéninek. Vagy elvihete egyáltalán majd akkor tanácsadásra az egészséges babák, gyerekek közé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!