Jártál közösségbe az első gyermekeddel? (ringató, baba mama foglalkozás, stb) Mikortól, mire? Tetszett neki?
Nehezen oldódok fel ismeretlen társaságban új közösségben és ez hátráltat, hogy eljárjak vele. A hordozó héten elmentem vele a helyi klubba, de olyan kívül álló voltam, nem vagyok egy csacsogo fajta, el is jöttem hamar. 4 hónapos a fiam, még lehet hogy kicsi is hozzá, de pár hónap múlva simán mehetne.
Más gyermekkel még csak látogatás szintjén találkozott, szeretném ha más babát is látna.
Egyébként nem vagyok antiszociális :) ismert emberek között, a barátaimmal szinte hangadó vagyok, de elsőre az emberek valahogy nem kíváncsiak rám és hülyén érzem magam.
Szóval nem szeretném ha az én bénázásom miatt felénk lenne, de attól tartok megérzi majd hogy ideges vagyok ilyen helyen.
Jártunk Ringatóra, de nem jött be. A foglalkozásnál sokkal jobban érdekelte a mászkálás, másfél éves kora után meg már annyira nem szerette, hogy sírva fakadt, ha bementünk. Az ottani anyukákkal sem sikerült semmi kapcsolatot kialakítanom. De ez persze nem jelenti azt, hogy más babának nem tetszhet, vagy hogy más helyen is ilyen zárkózottak az emberek.
Mi a játszón bandáztunk inkább.
Pedig mivel a te mintadat latja mahd a nap nagy reszeben van esely ra hogy olyan lesz,mint te.
Szerintem jot tesz neked is ha ismerkedsz,masodikra mar nem lesz senki ismeretlen,par talalka utan meg mar ugyis ismeros.
Mi 7-8 honaposan kezdtuk a fiammal. O szerette, en utaltam. Nagy tarsasagi ember vagyok, de ez a muszalybol beszelgessek nem megy. Foleg hogy nemelyik anyuka egyszeru volt mint egy faek. De elucsorogtem ott es a nagyobb gyerekeket figyeltem, abbol talalgattam ki milyen otthon. Sokszor bejott. Nekem ez jo moka volt.
Ha nem akarsz ennyire zart kozossegbe menni elsore,akkor setalj a jatszoter fele, gondolom lesz olyan akinek van ilyen pici babaja esetleg marnagyobb gyerek vagy gyerekek melle.
Es aki szimpatikus megszolitod es beszelgetsz vele pl.
Kérdező! Én olyan vagyok, mint te. Én sosem jártam ilyen helyekre a lányommal. Játszótérre szoktunk csak járni.Míg pici volt a lányom, addig nem volt gond, mert mindig a nyomában voltam. De mióta nagyobb, azóta nekem a játszótér is kínszenvedés, mert ő játszik, én meg csak bambulok magam elé.Az iskolai ünnepségeken, összejöveteleken is úgy érzem magam, mint valami űrlény. Másodikos a lányom már, de csak egy anyuka van az egész suliban, akivel szoktam beszélgetni amúgy.
Ez van. Ilyen az introvertált lét.
Mellesleg a lányomnak nincsenek ilyen gondjai. Sosem volt félénk, és mindenhol könnyen köt barátságokat. Szóval attól, hogy te ilyen vagy, ő nem feltétlenül lesz ilyen. Ha meg ő is introvertált lesz, akkor meg úgyis mindegy.
Mi is 7-8 honapos kora ota jarunk.
Igaz kulfoldon lakunk, itt mas a neve, de ugyanaz.
Meg kell talalnod azt, ami neked is tetszik !
Itt pl van van a kozelben, na azt gyulolom!
Senki hozzam nem szól, nem is koszon ha bemegyunk.
Viszont van egy másik, igaz az 30 perc busszal, de azt nagyon szeretjuk mindketten! Alig arom, hogy mehessunk !
Itt nagyon kedves anyukak vannak, kapasbol lett 4-5 baratnom, pedig en aztan nem vagyok baratkozos fajta.
Olyan ez mint a munkahely, vagy bejon vagy nem . Minden a kozossegen mulik. Keress olyat, ami tetszik ! Akkor is, ha messzebb van. Mi is reggel 9 kor megyunk a 20 kmre levo masik varosba erte, de megeri. Utana a jo tarsasaggal sokszor elmegyunk ebedelni, kavezni, vagy delutan egymashoz. A gyerekek is jatszanak es mi is beszelgetunk.
kisvárosban lakok, havonta 1x volt kanga klub (védőnői szervezés) és kötöde (kötődő neveléssel kapcsolatos beszélgetések, civil szerveződés). illetve kb fél évig volt havonta 1x baba-mama torna.
a gyerkőc 3 hónapos korától 2 éves koráig jártunk. utána már nem tudtunk menni, mert dolgoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!