Cumi: jó dolog, vagy rossz dolog? Jobb, ha inkább nem használunk?
alapvetően a legjobb ha semmiét nem szopja - sem ujjat sem cumit, akkor nem deformálódik a fogsor, nincs kialakult függőség a tárgy/testrész iránt egy gonddal kevesebb.
csak sajnos 2-3 hónapos kor tájékán sok baba dönt úgy, hogy ujjszopós lesz. Szerintem attól jobb a cumi, ezért mindkét gyerekemnek cumit adtam, mikor úgy láttam, hogy kezdi szopni az ujját. a cumit el lehet venni, könnyebb tisztán tartani, kevésbé rongálja a fogakat, nem lesz sebes a gyerek ujja, télen is a szájába tudja venni, akkor is ha kesztyű van.
Használ a kisfiam, de csak alváshoz, ébredés után az első, hogy kiveszem a szájából. Ha megyünk valahova, akkor van nálam talonban, mert már jártunk úgy séta közben, hogy sírni kezdett és végigbömbölte, míg a város másik végéről hazaértünk. Olyan nincs, hogy nappal játszik és cumi van a szájában, azt nem engedem. Az ujját sosem szopta. 10 hónapos egyébként.
MAM cumit használunk, remélem nem ártunk a fogainak. Az alvást nagyban segíti és úgy vettem észre, ha éjjel félálomban felsír és visszadugom az elgurult cumit, szépen folytatja a szunyát. :)
A lányomnak külső nyomásra adtam pár hetes korában, 3 évesen sikerült leraknia. A kicsinek adtunk mikor pár napos volt de szerencsére nem tetszett neki, el is raktuk. 9 hónapos, se cumi se ujj szopás.
Szerintem jobb így
en mondjuk azt erosen vitatnam, h a cumi rontja el a fogakat. Sem az ocsem, sem en nem cumiztunk sokaig, sot. Az ujjunkat sem szoptuk, megis kellett fogszabalyzo, mivel a csalad genetikailag hajlamos az eloreallo fogsorra. A nagybatyjam pl 6 eve koraig cumizott es az o fogsora tokeletesen szabalyos.
Ugyanakkor a cumizas javitja es fejleszti a beszedkeszseget, mivel a baba a szopomozdulattal kezdi az arca es az allkapcsa felkesziteset a beszedre. Ez pszichologia...
Masreszt nyilvan nem jo, ha tulzasba viszi az ember. Arra kell osztonozni a gyereket, h minel hamarabb letegye a cumit es ne szokjon ra, sem pedig az ujjszopasra.
Ha elfogadja, szerintem használjatok. Megnyugtatja a babát, alváshoz még sokáig jó lesz. Én úgy csináltam, hogy ébrenlétkor nincs nála, szinte a kiságy "része". Nappal nem kéri, ébredés után nekem is adja oda egyből, hogy tegyem a polcra.
Azt javaslom, hogy altatáshoz használd majd, kiságyban és babakocsiban (vagy ahol altatod még a babát). Máskor meg ne legyen a keze ügyében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!