Szerintetek a lelke mélyén mindenkinek hiányzik egy kicsit a gyerek/ek előtti élete? Rossz dolog ez?
Olyan lelkiismeret furdalásom van. Imádom a fiam, mióta megszületett soha egyetlen percet sem töltöttünk külön (19hónapos). De mostanában olyan gyakran eszembe jut az, amikor ketten voltunk a férjemmel...
Más is érez így?
Egyáltalán nem fogalmaztál rosszul...
Igen nekem is eszembe jut..és szoktam nosztalgiázni!
Ahogy Neked,úgy nekem is már a babámmal teljes az életem...de amikor kicsit minden sok...akkor előjön,hogy mennyivel könnyebb volt ... ez természetes!:)
Talán ha nagyobbak lesznek..tudunk kicsit lazitani!
Irta itt valaki előttem,hogy rá kell bizni a nagyszülőkre stb.
Nekem senki sincs aki vigyázna a gyerekre ...
Apja külföldön ,szóval nem mindenki tud előhúzni egy nagymamát a fiókból:(
Kedves Kérdező!
Nyugi...ezzel nem vagy egyedül,legalább ketten vagyunk már:)
Néha én is ábrándozom, hogy na, amikor még nem voltak a gyerekek (ikrek) simán végig tudtam nézni egy filmet, a hiradót vagy akármit. Vagy ha elmentem valahova, nem kellett előtte 1 hétig szervezkedni, mint most.
Én is úgy gondolom, hogy aki más mond, nem mond igazat!
Az anyák nagy többsége imádja a gyerekét és semmi pénzért nem csinálná vissza a gyerek előtti időszakot, de szerintem mindenkinek eszébe jut a régi, gyerekmentes nyugodt időszak...
Nem az egész gyerek előtti élet hiányzik, inkább apróságok belőle. Mint, ahogy már írta valaki előttem, egy könyv elolvasása nyugiban, egy délutáni szunyókálás, spontán kirándulás, vagy csak ne kelljen mindent aprólékosan megszervezni/tervezni.
Szerintem ez nem rossz dolog, volt, hogy én is napokig nosztalgiáztam, milyen jó lenne újra dolgozni, benne lenni a "vérkeringésben". Aztán lecsengett ez az érzés...
Nem a gyerek meglétét bánja az ember, csak néha jó lenne újra "szabadnak" lenni. Majd eljön újra ez az idő is. :)
Más is érez így.
Nézd csak:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Persze mindenkinek jó lenne 1-2 nyugodt nap...
Nekem még nem született meg, de én is szoktam nosztalgiázni...
Most olyan jó volt olvasni ezt a kérdést, és néhány választ, akik ugyanígy éreznek.
Nem vagyok szörnyeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!