Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos baba ehet már csak...

8 hónapos baba ehet már csak szilárdat?

Figyelt kérdés
A párom teljesen felidegesítette magát a kínai tápszeres botrányon, és azt szeretné, ha csak szilárdat adnék a babánknak. Szerintem azonban a kisfiam erre még nincs felkészülve. Így is alig tudom beleadagolni a főzelékeket, gyümölcspépeket. Én mondjuk nem gondolnám, hogy az itthon kapható tápszerekkel gond lenne, de azért érdekel, hogy vannak-e olyan babák, akik ilyenkor már nem szopiznak és nem esznek tápszert. Ha arra gondolok, hogy régen nem volt tápszer, és biztos előfordult, hogy az anyukának nem volt teje, akkor nyilván más táplálékot kellett biztosítani a babáknak.
2008. okt. 6. 11:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kislányom is 8 hós és bizony szüksége van még este meg hajnalban a tápszerre! Napközben persze rendes kaját eszik. Szerintem most a botrány miatt biztos naggyon ráálltak az összes tápszergyártó cégre és ha valami probléma lenne azonnal kivonnák a forgalomból.

Anyósom mesélte, hogy anno neki nem volt teje és 40 évvel ezelőtt nemigen voltak tápszerek. Úgyhogy a drága párom tejbegrízen nőtt fel :))) Széééép nagydarab ember lett belőle és itt van köztünk épen, egészségesen :)

2008. okt. 6. 11:37
 2/4 anonim ***** válasza:
32%
Régen, ha semmi nem volt, adtak a szilárd mellé kecsketejet vagy feles tehéntejet.
2008. okt. 6. 11:41
 3/4 anonim ***** válasza:
32%

Ha nem félsz az allergiától, akkor esetleg feles tejet adhatsz(mi is azon nőttünk föl). A szomszédom is azt ad a kislányának kb. 7 hónapos kora óta(mert nem itta a tápszert), és semmi baja a gyereknek.

Én azért megvárom az 1 éves kort.

2008. okt. 6. 12:35
 4/4 A kérdező kommentje:
Sajnos pechünkre valószínűleg tejallergiásak vagyunk. A tápszer is hippoallergén fajta. :-)
2008. okt. 6. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!