Melyik nevet választanátok?
Fiú nevek: Dániel, Miklós, Roland, Gergő, András
Lány nevek: Bianka, Adél, Nóra, Borbála
Miklós (gyönyörű szerintem)
Adél, Nóra.
A Miklós nevet nagyon szeretem, de hátránya, hogy mikuláskor van a névnap :)
Kedvencem az András, lánynevek közül a Nóra - legalább is ezek közül.
Én névadásnál azt is figyelembe venném, mikor lesz a szülinapja csak, hogy ne legyen túl közel egymáshoz a sok ünneplés.
Ez a fiamnál csak részlegesen jött be. December 20-án született és az első neve Attila (január 7-én van a névnap). Ezért a második nevének napját tartjuk (március), hogy mégse legyen a karácsony-szülinap-névnap ennyire egy csokorban. Unokaöcsén születés- és névnapja között összesen hat nap van, ami azért elég szűk.
A lány nevek közül csak a Nóra tetszik.
A fiú nevek közül meg csak a Miklós NEM tetszik. A többit imádom, sokáig a Roland volt a kedvenc nevem, de a Gergő és Dániel is toplistás volt. Mostanság pedig nagyon megtetszett az András, csak nekünk sajnos nem megy a vezetéknévhez.
Én is András-Nórát mondanék.
Fiú névből egyik sem tetszik, de ha nagyon kell választani akkor Gergő.
Lány nevek közül az Adél tetszik a legjobbn és a Bianka egy picit, a többi nem.
Elég szánalmas, hogy le lett pontozva az, akinek a Miklós tetszik. Pedig ez az egyik legszebb név a felsoroltak közül. Sőt nemcsak ezek közül. Sokkal szebb, mint a ma divatos gusztustalan tucatnevek. Mint például Bence.
Lányok közül Adélt vagy Nórát adnám. Végre valaki normális nevekben gondolkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!