Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2400 g nem kevés egy időre...

2400 g nem kevés egy időre született újszülöttnek?

Figyelt kérdés
Egy távolabbi ismerősöm babája a kiírt nap előtt született 2400g-al. Nekem ez olyan picinek tűnik (nekem 3250 és 3750 g-os babáim lettek), de nem vagyunk olyan közeli ismerősök, hogy megkérdezzem mit mondtak erre a kórházban a dokik. Persze simán lehet alkati kérdés, az anyuka nálam kicsit alacsonyabb és vékonyabb (én 170 cm és 65 kg vagyok).
2016. nov. 16. 12:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ott van a határon, de az is lehet, hogy elszámolták, és ha pl. másfél-két héttel előbb jött, akkor meg belefér. Főleg hogy azt írod kis termetűek a szülők.

Majd megnő odakint.

2016. nov. 16. 13:08
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem három gyerekembol kettő 2500 g körül született, időre. A fiam is csak 3100 g volt. Mind a három egészséges,olyan kicsik sem vagyunk. Egyszerűen én ilyen vagyok:)

A harmadiknál a színésznő kérdezte is az orvost, nem túl kicsi -e a baba. A doki azt válaszolta, hogy ez az anya ekkorakat szokott szülni.

Nem dohányoztam a terhességek alatt, szedtem a vitamint, egészségesen éltem.

Most várom a negyediket, kíváncsi vagyok,ő mekkora lesz :)

2016. nov. 16. 14:22
 13/16 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszi a választ, ment a zöld kéz! :-)

Utolsó: a "színésznő" aranyos gépelési hiba volt :-D Bár tudjuk " színház az egész világ"! :-D

2016. nov. 16. 14:26
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 2200 grammal és 44 centivel született. Nem korababa, utolsó menzesz szerint 38 hét 4 napra született, bár az ultrahang végig 4 nappal kisebbnek mutatta, de akkor legyen 38, még akkor sem koraszülött. Most már 16 hónapos múlt, egészséges, jól fejlődő kislány, már szalad, alakul a beszéd is. Viszont még mindig kicsi, arányosan hízott és nőtt születése óta, így 8,5 kg és 74 cm. De kis husis egyébként, az volt mindig, mert alacsony is.

Egyébként valóban ez hivatalosan alacsony születési súlynak számít, nekünk is rá volt írva a záróra, és el kellett vinnem pár vizsgálatra az első egy hónapban, de minden negatív lett, úgyhogy elfogadták, hogy genetika. Nem dohányoztam terhesen, ellenben 156 cm 46 kilóval lettem terhes... Valószínűleg az én hatalmas termetemet örökölte. Nem gyakori, de van ilyen.

2016. nov. 16. 20:18
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja bocs, azt kihagytam, hogy az orvosom annyit megjelölt lehetséges oknak, hogy farfekvéses volt a lányom, és a faros babák állítólag nem nőnek akkorára, mint a fejvégűek. Persze ez önmagában nem okoz ennyire kis súlyt, de egy genetikailag eleve pici baba esetében már elég lehet ennyi.
2016. nov. 16. 20:26
 16/16 anonim válasza:

Én 2650 grammal születtem, végső méretem 158 cm lett. :) Anyukám nem dohányzott, meg semmi ilyesmi, viszont az igaz, hogy volt egy enyhébb szívsövényhiányom, ami miatt kellett végezni egy kisebb korrekciót 2 hónapos koromban, hogy emiatt voltam-e olyan pici, nem tudom.

A lányom 3380 grammal született terminus előtt 1 nappal makk egészségesen. :)

2016. nov. 17. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!