Mit vennél még rászoruló jelenleg otthon nélküli babának?
Hétvégén látogatunk meg egy rokon kisbabás családot. Szülők meló nélkül kis ideje,nagyszülők befogadták őket,de szinte semmire nem telik.
6 hónapos a pici,kb etetik amivel tudják, 2 hónapja eszi ami van.
Neki gondoltam vinni mindenfélét.
Vettem bébiételeket,kölesgolyót bulátát, popsitörlőt pelust, fürdetőt,kis játékot. Majd gyümiket akarok még.
Ruhája van sok azt tudom.
Milyen gyümit ehet ekkora baba? Bár ehet nem ehet adnak neki mindent kenyér felvágott,stb.
Gyümire biztos nem telik,banánt gondoltam almát. Mi van most a bolta amit vehetek?
Pénzt nem adnék,cigiznek is,arra telik,azt nem támogatom,inkább a picinek megvenném amit gondolok.
Vitamin jó ötlet. Gyogyszertarba ha bemegyek gondolom tudnak adni.
Vedőnő tudja egyebként hogy hogy van a gyerek,nyírségi elmaradott falu,gyerekek fele igy nő fel,ha elvennék a picit azért mert nem bébiételt és tápszert kap,és egy fél szobában vannak hárman,akkor a környéken minden második baba állami gondozott lenne.
nem azt mondtam, hogy elviszik... a védőnő meg nem mindig jelez, mikor kéne, sajnos. Egy telefont nekem megérne a lelkiismeretem, de te tudod...
Mi pl. osztunk rendszersen karácsonykor csomagot, élelmiszert, ruhát, ajándékokat a kicsiknek, akik BENNE VANNAK A RENDSZERÜNKBEN. Hiába jön be valaki, hogy a Rózsika kapott, ő meg nem, ha Rózsika benne van a rendszerben, ő meg nem, nem tudunk mit tenni, nekünk is elszámolási kötelezettségünk van...
Nem hinném hogy egy doboz száraz kaja sokat segít,biztos nem küldöm rajuk a gyámügyet.
Inkább munkát probálunk szerezni nekik hogy eljöhessenek onnan,a pici 2 hónapos volt amikor megszűnk a cég ahol dolgozott az apukája,2 hónap alatt felélték a tartalékaikat. Most már elég nagy a bölcsihez,tud mindkét szülő dolgozni.
na, pontosan ez miatt a hozzáállás miatt vannak a gondok. a gyámügy meg a gyerekjólét közel sem ugyan az. De elmondom, tavaly mit kaptak a családok, most azt írom, ahol 1 gyerek van. ahol több, ott többet kaptak.
5 kg liszt
5 kg cukor
3 étolaj
1 kakaópor
8 csomag száraztészta (vegyes)
Babkonzerv - nem emlkszem mennyi
Őszibarack konzerv
Műzliszeletek
Rizs
Szaloncukor
WC papír
Papírzsebkendő
szalvéta
Ceruzák
Kifestők
Tollak
Csokoládé-csomagok
10kg krumpli
3kg hagyma
5kg alma
Az enterek azt jelzik, hogy az egy etapban lévőt 1 helyről hoztuk, krumpli, hagyma, alma pl. egy helyi termelőtől, csokoládécsomag a kisbolttól, ceruza, kifestő egyebek az iskolai felszerelésestől, papírárú egy másik helyi bolttól, az első körben felsoroltak pedig az EUtól jöttek.
Kaptak ezen felül a mi gyűjtésünkből ruhaneműt, nagyon szép állapotúakat hoztak be a lakók. Az iskolában szerveztünk plüss-barát gyűjtést, ami nem kellett otthon, azt bedobták egy dobozba, és mi szétosztottuk karácsonykor.
De persze, igazad van, ne küldd rájuk a 'gyámügyet'...
(teszem hozzá, kisváros vagyunk, nem megyeszékhely vag BP)
Szerencsére fogalmam nincs mi a különbség a gyámügy és a gyerekjólét között,nem is most akarom megtudni.
Ez egy párszáz fős falu,ott nőttem fel,ott ilyen nincs nagyon,ilyenekkel legközelebb a megyeszékhelyen foglalkoznak. Ahonnan ha bárki kimegy akkor az se fogja tudni hogy a gyerekjólétis nem elvinni akarja a gyereket,ahogy a szomszéd se,és szájára veszi őket a falu.
Köszi,de kihagynám azt a szerepet hogy én küldjek rajuk valakit.
Maradnék a segítek ahogy tudok dolognál,amiről a kérdés is szólt.
Borzalmas amit teszel kérdező.
Nyilvánvaló a tény, hogy elhanyagolják, veszélyeztetik a kisbaba egészségét, te pedig úgy teszel, mintha semmiről nem tudnál, nem jelented, ez gyáva dolog, nem tudom, a lelkiismereteddel hogy tudsz elszámolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!