Mikor adtatok tejet a gyermeketeknek először? És hogyan? Mik lehetnek a mellék hatások?
Igen, én is beszéltem a gyerekorvosunkkal is, ill. a szomszédunk védőnő (idősebb, tehát már a tehéntejes korszakban is védőnő volt), és még ő is azt tanácsolta, hogy ne adjak tejet 1 éves kor előtt, de még jobb, ha 1,5 éves koráig várok. Én hittem neki, 1,5 évesen kezdtük a tejet.
Régen teljesen más volt a világ, sztm a tej is jobb volt, de most meg így a jó a babáknak. Kislányom tápszeres baba volt, még most is reggel-este tápszert kap, tízóraira vagy uzsira szoktam tejet adni neki.
19 hónapos kislány anyukája
Ja. Én is feles tehéntejet kaptam anno anyatej hiányában, tápszertől sugárban hánytam, de meg is lett az eredménye. Tinikorom óta vashiányos vérszegény vagyok, amit egyszerűen nem tudnak kikezelni.
Nem véletlenül van millió fajta tápszer, és nem azért, mert ez rohadt jó biznisz, hanem azért, mert az utóbbi 10 évben bebizonyosodott az orvosi kutatások során, hogy az való igazán a babáknak, és nem a tehéntej. B.
Persze, nem vagyunk egyformák, sem a babák. De a tehéntejben lévő túl sok nátrium MINDEGYIK babára nézve káros, a túl kevés vitamin és vas pedig MINDEGYIK babának kevés. Nem véletlenül nincsenek a bébiételek sem sózva, és az otthoni főzésnél sem szabad túl sok sót használni. Ezen igazán nincs mit vitatkozni.
Mindenki akkor ad a saját babájának tejet, amikor akar, én BIZTOSAN nem fogok egy éves koráig adni az enyémnek. B.
Szia!Először kóstoltatás céljából 11 hónaposan.Megitta a kisfiam,ízlett neki,szerencsére nem volt probléma.
Az orvos tanácsára 1,5 %-os tejet kapott,nem higítottam fel.Egy nagyon kevéske (kb. fél mokkáskanálnyi) cukrot is tettem bele.Viszont 2-3 alkalom után jobbnak láttam,ha mégis tejitalt kap egy ideig.
Már 15 hónapos,most felváltva issza a tehéntejet és a tejitalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!