Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen gyakran fürdetitek a...

Milyen gyakran fürdetitek a babátokat?

Figyelt kérdés

Németországban élek és itt nem divat naponta fürdetni a csecsemőket. Néha rosszul érzem magam miatta mert otthon mást szoktam meg.

2 hónapos baba anyukája

2010. ápr. 27. 18:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

Minden este! Szerintem el sem aludna a szokásos rituálé nélkül. Fürdés, majd sólámpa mellett masszírozás, gyors felöltözés, kaja és alvás. Ha kimaradna a fürdés, szerintem óriási patália lenne.

Arról nem is beszélve, hogy kaki-pisi érintkezik tényleg a bőrével, előfordul néha egy kis savanyú szagú bukovári is, így egyértelmű, hogy fürdetjük. Mi is minden nap fürdünk, nem? B.

2010. ápr. 27. 20:08
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi is minden este fürdetjük. Persze, ha kemény a víz nagyon, akkor érdemes lehet speciális szereket használni, de semmiképp nem hagynám ki a fürdést, egyrészt a higiénia, másrészt a rituálék megtartása miatt.
2010. ápr. 27. 20:14
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is mindennap meg fürdetem és a haját is meg mosom mindennap,és most hogy jönnek a melegebb napok a nyár akkort majd naponta töbször is pancsolni fogunk,hisz utánna ő is jobban érzi magát!
2010. ápr. 27. 21:07
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam bőre nagyon csúnya ekcémás volt, ezért az orvosunk tanácsára télen 2 naponta fürdettem. Most, hogy jön a jó idő naponta fogom.

Németországban egyébként nem divatból fürdetnek ritkábban. Ott az orvosok ajánlása az, hogy egy héten max. háromszor fürödjenek a babák. Egy ismerősömnek erre külön levélben hívta fel a figyelmét az egészségbiztosítója.

Mindenhol mások a szokások. Nekem az is fura, hogy az amerikaiak reggel fürdenek. Én nem tudnék izzadtan befeküdni az ágyba, ők meg nem tudnának zuhany nélkül dolgozni menni.

2010. ápr. 27. 21:54
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Minden este fürdeti a férjem. Nem azért, mert annyira koszos, hanem a rutin, napi rend kialakítása miatt. És ráadásul az én 11 hetes lánykám imádja.
2010. ápr. 27. 22:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Minden este furdetjuk!!!

Egyreszt igy tudja,hogy mikor van a napnak a vege es utana kapja a tapszert(4 honapos koraig anyatej volt) es aztan megy az agyba egy jo ejt puszi kiseretebe.1 hetes kora ota vegig alussza az ejszakat igy es soha nem kellett altatnom,ringatnom.

10 honapos kisfiu anyukaja:)

2010. ápr. 28. 04:23
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! 18:40-es neked külön! :)

Igen, itt a kórházak is azt ajánlják, hogy két napnál gyakrabban ne fürdessük a babát, mert nincs rá szüksége, mivel nem lesz koszos, viszont a sok víz árt a bőrének. Ja és ne is használjunk semmiféle fürdetőszert. (ami nekem tetszik)

Valószínű nekem is a rutin miatt hiányzik, mert így egyik nap máshogy alakul, mint a másik.

Viszont száraz fürdetést azt csinálunk mindennap, a redőket olajjal kitörlöm, azt a sima víz úgysem hozza ki.

2010. ápr. 28. 09:30
 18/18 anonim ***** válasza:

Szia,én is Németországban élek.

Ez nem divat,ráadásul nálunk nem iskemény a víz.Azért fürdetik itt ritkábban a babákat,mert azt vallják-orvosok is!-,hogy egy babának,aki még nem is mászik,nem izzad-?-,nem koszolja össze magát,nincs szüksége napi fürcsire.A börének is jobb.

Ehhez képest gyanítom,hogy nem csak picikkel csinálaják ezt,hanem kicsit nagyobbakkal is...akik homokoznak,mezítláb mennek mindehová,boltba is!

A felnöttekkel azért más a helyzet.Pl családom naponta kétszer is zuhanyozik :)

A babákat amúgy itt is

megtörülgetik,reggel és este.Vizes törcsivel,arc,hajlatok,kezek,intim részek,popi.

Elöször nekem is nagyon furcsa volt ez,hiszen természetes,hogy tisztán pl. jobban is alszik a baba,nem??Az én kismanómnak ekcémás volt a böre,ezért eleinte mi is kétnaponta fürdettük.Aztán elegem lett,így Neki is természetes-és természetesen igényli is!-,hogy minden esti rituálé a pancsi.Amit imád!!! :)

Vasárnap pedig baba-anya-apa pancsi van :)

Szóval szerintem ne foglalkozz azzal,mit csinálnak itt,csináld úgy,ahogy Babádnak a legjobb!!!

A tisztálkodás nem csak felnöttek "dolga",itt sem,ott sem.

2010. ápr. 28. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!