Több csepp D vitamint kapott a 6 hónapos lányom, lesz valami baja?
Szia! Én is jártam hasonlóan. Akkor keresgélni kezdtem a neten, és a Babanet rendelőjében találtam ezt:
Kérdés:
Unokám 4 hónapos és rám bízták a felügyeletét. Napi 1 csepp D vitaminja helyett azonban egy egész kiskanálnyi adagot (14 csepp) kapott. Mit tegyek? Lehet valami baja tőle?
Válasz:
Nem lesz semmi baja a babának az egyszeri alkalommal adott 14 csepp D vitamintól. Csak igen nagy és tartósan vagy több alkalommal adott D vitamin okoz bajt. Ezek 1-3 hónap múlva jelentkeznek: étvágytalanság, székrekedés, ingerlékenység, gyakori vizeletürítés, sápadtság. A vizelet vizsgálatakor abban fehérje lehet. A röntgen felvétel jellegzetes csontszerkezeti elváltozásokat mutathat. Ebben az esetben azonban mindezek fel sem merülnek, hiszen az adag nem volt nagy és csak egyszer kapta a csecsemő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!