8 hónapos babának adjátok a D vitamint (Vigantolt)?
1 éves korig mindenképp kell, naponta 1 csepp.
Ha a babád most 8 hónapos, akkor folyamatosan adnod kell kb. jövő év ápr. végéig.
Azután már csak okt.-nov.-től áprilisig.
Tegnap voltunk ortopédián a 15hónapos fiammal. A doki azt mondta (és ezt már mástól is hallottam), hogy 3 éves korig kell adni télen-nyáron. Nyáron éppen a napfénytől védjük a gyerekeket, ha napon is vagyunk velük, sokszor naptejjel bekenve. Állítólag az a D vitamint sem engedi bejutni teljesen a szervezetbe.
Úgyhogy én adom nyáron is.
Én adom a 8 hónaposomnak, másfél éves koráig folyamatosan, utána tavasz-nyári szünettel 3 éves koráig, napi egy cseppet.
Olyat már hallottam, hogy bizonyos helyeken napi 2 cseppet adatnak mindennap télen-nyáron két éves korig, ezzel nincs gond, de erről a folyamatos 3 éves korig adásról még nem hallottam.
Baja biztos nem lesz tőle a gyermeknek, de azért mindenki a gyermekorvosára hallgasson az adagolást illetően!
Ha valami gondot lát, úgyis emelni fogja az adagot és nyáron is javasolni fogja, nem beszélve arról, hogy a Vigantol vényköteles, a gyermekorvost kikerülve nem tudja a szülő adni a gyermeknek más időpontban is, mint kellene, mert az kiderül!
ma 00:32 vagyok
No igen, a gyerekorvos nekünk is a nyári szüneteltetést mondta. Viszont ő is látta, hogy görbe a gyerek lába. Erre mondta az ortopédus, hogy dehogynem kell, főleg neki, hetente akár több cseppet 7-nél.
Én is az ortopédussal írattam fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!