A babákat tanitani kell beszélni?
Szerintem fontos az is, hogy lássa az artikulálást. Hiszen ha látja a betűk formálását gyakorolni fogja. Nem tudom, hogy én jól csinálom vagy sem, de mindig szépen szótagolva gesztikulálva beszélgetek vele, és mindent elmondok akár 1000x is. Nem tudom melyik a helyes út, de szerintem, ha egy dologra mutatunk és mondjuk, hogy mi az és ezt sokszor hallják jobban megjegyzik.
Gy
Külön tanítani nem sok értelme van. Lehet mondani neki szavakat,és kérni,hogy utánozza. De csak azt fogja mondani,amit ő akar.
Beszélni kell hozzá,ha nagyobbacska meséket mondani,énekelni neki. Ha egy szót rosszul mond majd,azt kijavítani,bár nem biztos,hogy hajlandó lesz helyesen mondani.
Csak azt fogja mondani,amit akar,hiába erőlteted másra.
A fiam 2 éves koráig csak azt volt hajlandó mondani,hogy nem.Minden mást a saját "nyelvén" mondott.Azután pedig állandóan beszélt rendesen.
Szerintem nem ugy kellene hogy pl.: "mond hogy kutya" hanem "mit mond a kutya" mert nem parancsszora fog beszelni. Sokat kell hozza beszelni es hagyni neki kozben idot hogy szoljon is hozza a mondandodhoz. Azzal kezdi amit konnyu kiejteni azert a "baba". Jo mindent elmagyarazni neki mit csinalsz es mi hol van meg ilyesmi szepen erthetoen. Valoszinu hogy igy is halandzsa lesz meg tipikus baba beszed de ez igy megy.
Es nefeledd minden gyerek mas igy nem biztos hogy olyan hamar kezd beszelni mint a "szomszed fia", vagy esetleg hamarabb.
Esetleg olvass neki mesekonyvbol azt nagyon szeretik hallgatni es tanulni belole.
A szótagolást nem úgy értem, hogy úgy beszélek mint ha nyomi lenne:-))) Csak szépen ránézek és azt mondom pl:kérem szépen, köszönöm szépen, tessék, hol van a csörgő... tehát normálisan:-) De jó hogy ezt kiírták kérdésbe:-) Legalább meglátjuk mit írtok tapasztalt anyukák:-))))
Gy
Engem is pont most kezdett el foglalkoztatni a kérdés!
A kisfiam mondogatja már hogy mammmammma (tehát a "ma" szótagot ismételgeti) és ma kezdte a "ba" szótagot. Szerintem neki hamarosan el lehet kezdeni mondogatni, h baba, mama, papa...stb. DE amit most tud arra nem tanítottam, egyik reggel így kelt fel, h mammamázott, ma reggel meg babbbázott!!!!
*Sz*
10,47 nek
Rajottem hogy rosz pelda, de remelem a tobbiek ertettek, mit is akartam azzal mondani!
Ha azt mondom a keresztfiamnak "Mond hogy cica" akkor az mondja hogy NEM de ha a kepen mutatom hogy "Mi ez" akkor azt mondja CICA, tehat igy ertettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!