Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mást is ennyire bánt, ha így...

Mást is ennyire bánt, ha így viselkednek vele, ha ennyire kevésre nézik?

Figyelt kérdés
Fiatal, első babás anyuka vagyok. Nem vagyok tökéletes, de szépen boldogulok a babával és egyéb itthoni teendőimmel. De anyósom, meg a nagyik azt hiszik, hogy mivel fiatal vagyok, kezdő feleség és anya, folyton irányításra, segítségre van szükségem. De ez nem így van!!! Állandóan kérdezik, hogy ezt meg azt adtam e a babának, csináltam e, mert kell! Meg tudtam e, hogy ...ez meg az.... mintha én legalább is tök hülye lennék! Tudom, hogy ők már több gyereket felneveltek, de azért mert ők annak idején semmit nem tudtak (ezt ők maguk mesélték), ezért nem kell engem is butának nézni! A mai világban az internet segítségével minden információhoz hozzájut az ember. Meg ott vannak a könyvek, a védőnő, stb, stb. De ők mégis teljesen tudatlannak néznek, még azt sem nézik ki belőlem, hogy tudok főzni, és ellátni a férjemet!! Pedig ez nem így van!! Jót akarnak, tudom én, csak teljesen rám telepszenek az elvárásaikkal, meg a tanácsaikkal. :(
2010. ápr. 27. 07:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak érdeklődnek. Kár velük össze veszni ezen. Nálam is mindig kéredzik, hogy ezt meg azt csináltam mit evett mennyit evet... válaszolok rá és mindenki boldog:-)
2010. ápr. 27. 08:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem veszek össze velük :) direkt nem hoztam konkrétan szóba, mert tudom, hogy csak jót akarnak. :) DE ennyi idő alatt (10 hónap), rájöhettek volna, hogy boldogulok :) Szerintem az furcsa nekik, hogy én már nem tudatlan kismama vagyok akit az idősebbeknek kell vezetni ezen az úton....
2010. ápr. 27. 08:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Meg tudlak érteni.Nekem anyám már a kórházban magához akarta venni a gyereket.Közölte, ha nem bírok vele akkor majd ő neveli én meg havonta amikor ráérek meglátogatom (vidéken lakik).Szerinted??? Még jó, hogy szedtem a vérnyomás csökkentőt mert egyből bedurrant a fejem. Ehhez hallani kellett volna a hangsúlyt is amivel előadta. Fel volt háborodva, hogy elutasítottam. Anyósom meg már az első alkalommal amikor jött minket meglátogatni ki akarta támasztani a gyerekem fejét a kiságyban kétoldalt párnával(!), hogy szép formás legyen a feje. Egyszerűen elegem van az ilyenekből, én ebben nem tudom a segítő szándékot felfedezni. Miért nem veszik észre magukat?

Ne az én gyerekem akarják nevelni van a kisfiamnak anyja,majd nevelem én, ha valamit nem tudok majd kérdezek.Időnként olyan tanácsokat adnak (kéretlenül is), hogy nagyon a le se merem írni...(pl.két hónapos gyereknek paprikás krumpli összetörve pürének,vagy pár hetes babának tehéntejbe áztatott háztartási keksz, hogy csak egy két szösszenetet említsek...)

Úgyhogy teljesen átérzem a problémád kedves kérdező,egy csónakban evezünk.

6 hetes babóca anyukája

2010. ápr. 27. 08:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős a helyzet, nálunk is "nagyon okos" az anyós, ráadásul mi egyébként sem csípjük egymást! Ennek ellenére meghallgattam ha oszotta az észt, ha nagyon kiugróan baromságot mondott, azt szóvá tettem, hogy én nem így látom, nem így csinálom, de igazán eredményt akkor értünk el vele, amikor a férjemet kértem meg, hogy állítsa már le az anyját, mert nincs szükségem rá! (főleg azok után, hogy terhesen rám se bagózott)
2010. ápr. 27. 08:39
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Engem is nagyon idegesít! Néha már azt hiszem, hogy anyám szinte várja, hogy mikor köthet bele valamibe, mert nem volt szükségem a segítségére sem az elején, sem most. Ilyen "nyugalmi időszakban" mindig eldöntöm, hogy tárgyilagosan és nyugodtan válaszolok majd neki mindig, de ez olyan nehéz, amikor percekig magyaráz nekem olyan dolgokat, amiket én is tudok magamtól. Ilyenkor aztán szakítsam félbe, hogy ezt én is tudom? Vagy hallgassam végig, és mondjam utána, hogy már én is próbáltam? Biztos, hogy nem butának néz ő engem, csak nagyon akar segíteni. (Szerintem maga miatt, hogy elmondhassa: segített - sajnos olyan fajta ember.) De annyira nehéz reagálni az ilyen "jóakarókra".
2010. ápr. 27. 08:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az megy az agyamra hogy belebeszéli a gyerekbe a hülyeséget. Ha itt van és sír a lányom(mert ugye a babák sírnak) akkor jajj fáj a hasad , jön a fogad, szomjas vagy...Meg irányítgat hogy tedd tisztába, öltöztesd fel jobban blabla...

Az eszébe se jut hogy azért nyűgös a kicsim mert mikor itt van folyamatosan ölben van meg cseszegeti csórit, persze hogy sír, mikor ő nyugodtan elnézelődik magának is.

Anyóst ilyen szempontból nagyon szeretem. Bár 4 gyereket nevelt fel, csak ha kérdezem akkor szól bele. Meg persze érdeklődik, de mindig mondja hogy jó.:)

2010. ápr. 27. 08:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

azért tényleg jó lenne ha mindent tudnál,de lássuk be ez azért nincs így.És ők is ebből indulnak ki.Nagyon sok anyuka gondolja,hogy ő bizony mindent tud,és mindent jol csinál,és neki ne mondja meg senki.aztán a másik babánál már teljesen máshogy csinálják,mert közben rá jöttek tényleg nem volt jó úgy vagy lehetett volna másképp is.csak nem jol csinálják,a szüleid anyósod.Nekem kicsit kioktatónak,tolakodónak tűnik,pedig a kedves,hasznos tanácsok bizony mindenkinek jól jönnek.Aztán az annyi ér amennyit megfogadnak belőle.ha úgy látod jónak,tedd úgy ahogy te gondolod,de azért gondolt át az ő tanácsaikat is.Vagy ha olyan hogy nem érdemes,akkor engedd el a füled mellett,bólogass és abból nem lehet gond.

Több gyerekes anyuka.

2010. ápr. 27. 08:59
 8/10 anonim ***** válasza:
engem is idegesít. ha látják hogy el tudod látni ,akkor befoghatnák. nekem anyósom leszokott az állandó jótancsáok osztogatásáról, mert látta hiogy felesleges. amúgy persze, seni nem tökéletes, nem tudhat mindent, de ha látják hogy talpraesetten ellátod a gyerekedet, akkor csak akkor kéne okoskodni, meg tanácsokat osztogatni amikor kéri valaki. ez tapintatlanság a részükről, meg túlbuzgóság, egyik sem túl jól tolerálható dolog.
2010. ápr. 27. 09:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Szeretem az anyám, az anyósom.

De az első 5 -6 hónapban kinyírtam volna mindenkit a "jótanácsokkal".

Aztán rájöttem, hogy jót akarnak, nem beleszólni, nem kell mindenen felfortyannom, viszont nagyon határozottan kiállok a véleményem mellett.

Olyan is volt, hogy este átgondoltam anyósom véleményét és másnap mondtam neki, hogy tulajdonképpen igaza lehet, mégis érdemes megpróbálni, amit javasolt.

Próbálj kicsit másképp viszonyulni hozzájuk, ha egyébként is jó a viszonyotok, biztosan nem bántani akarnak, nem lehet, hogy te veszed inkább magadra?

2010. ápr. 27. 09:53
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia.

Szerintem kevesen viselik turelmesen a jotanacsokat, foleg ha mar 100 eve elavultak.

En sem vagyok az a turelmes ebbol a szempontbol (egyebkent igen).

Anyosomnak van egyfajta kioktato stilusa amin en nagyon fel tusok haborodni.

Foleg azert mert iro nagy baromsagokat mond.(tehentej kell a 2 honapos lanyomnak, meg csoki.Foezelek mar hehetne csirkehuzzal stb)

Anyukammal csak nevetunk rajta, mert anyukam tudja, hogy mit kell egy babaval.

Egeszsegugyis es mindig hallja az aktualis iranyelveket.

A hugom 12 eves es igy nem is esett ki annyira ebbol a vilagbol mint anyos aki 28 eve szult utoljara.

Az a baj, hogy anyosom mindig haborog, hogy en nem hallagtok ra.Kepes elsirni magat, hogy en milyen undok vagyok es csak a sajat fejem utan megyek.

Ilyenkor elszakad a cerna.

Teljesen megertelek.

Regen mashogy volt minden mint most.Haladunk a korral, csak valaki ezt nem erti meg.

Regen nem volt mosogep megsem mosunk most kezzel, mert regen ugy volt :)

Kitartast!! De mond megneki, hogy mar mas vilag van.

2010. ápr. 27. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!