Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fitymaszűkületet mivel lehet...

Fitymaszűkületet mivel lehet helyrehozni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 hónapos. Első gyerekesként megfogadtuk a csecsemősök tanácsát és nem piszkáltuk a fütyit, nem próbálgattuk húzogatni, 1 hónapja viszont lufiszerűen felfújódik. Ma voltunk a sebészeten. Az orvos Elcom kenőcsöt írt ki 4 hétig naponta 2*. Viszont most olvastam el a betegtájékoztatót és nem akarom ezzel bekenni a fiamat. 2 éves kortól lehet használni max 3 hétig (felnőtteknek) tilos a nemi szervek környékén használni, és egész szervezetre kihatással van, ha befedem a területet( pelenka). Olvastam a kamilláról is, de az csak gyulladás esetén jó. Nekünk nem gyulladt, nem piros csak felfújódik. Azt is olvastam valahol hogy a HPV vírus is okozhatja. Mit csináljak? Nem szeretném sem ezt a kenőcsöt, sem műtétet. Mivel lehet ezt rendbe tenni? Ez a HPV dolog tényleg lehetséges?

2016. okt. 24. 20:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
58%
Pedig fitymaszűkület ellen a műtét a leghatásosabb.
2016. okt. 24. 20:56
 2/15 anonim ***** válasza:

Az orvos tudja mit irt fel hidd el. Nalunk 5 honaposan ugyanezt irta fel ekcemara. Sok mindent beleirnak a betegtajekoztatoba de ettol meg eltero alkalmazast irhat orvos. Epp most kentem be vele en is a kezemen a berepedt ekcemas bort. Segit :)

Hpv... hat en ilyet meg nem hallottam.

Szoval szeritem kend be mert biztos nem kellemes neki ha felfujodik.

2016. okt. 24. 20:58
 3/15 anonim ***** válasza:

az olyan fitymaszűkület, ami vizeletvezetési zavart okoz, az már tényleg műtét gyanűs

amúgy vannak direkt krémek (azt hiszem szteroidosak sajnos)amik pont arra valók, hogy rugalmasítják a bőrt napi egyszeri tornáztatás mellett.

az abszolut szűkület még relatívvé is szelídülhet az meg megoldódhat magától is már.

a sebészek helyből műtétet javasolnak mindig mindenre.

inkább más dokit kérdezz

2016. okt. 24. 20:59
 4/15 anonim ***** válasza:
igen, az elocom pl ekcémára való, én sem kenném be vele a gyerek nemi szervét.
2016. okt. 24. 20:59
 5/15 anonim ***** válasza:
42%
Körülmetélés?
2016. okt. 24. 21:26
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha pisilésnél lufiszerűen felfújódik akkor már komoly baj van. Ez nagyon könnyen vese elégtelenséghez vezethet. Ami akár halálos is lehet! Illetve nagyon könnyen kaphat húgyúti fertőzést is. Minél előbb menj el egy másik orvoshoz is. Körülmetélés a biztos megoldás erre a problémára, ha már ilyen súlyos a helyzet.

Sajnos nincs más megoldás, vagy kenőcs, de az inkább az enyhébb eseteknél alkalmazható. Vagy műtét. Nálatok az a nagy veszély forrása, hogy nem tud rendesen vizeletet üríteni a fiad. Ilyen idős korban még önkéntelenül vizelnek a babák. Nem fogja a hasizmai megfeszítésével kipréselni az utolsó cseppet is, a hólyagjából. Ezért alakulhat ki a veseelégtelenség. Ami ha elhanyagolódik vese leállást okoz. Vagyis nem szabad ezzel a problémával viccelni, alternatív gyógymódokat keresni.

A HPV sok mindenért felelős de talán ezért nem.

2016. okt. 25. 00:44
 7/15 anonim ***** válasza:
Ha az orvos ezt írta, szerintem használhatod. Ezt a HPV dolgot nyugodtan felejtsd el :-)
2016. okt. 25. 04:35
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem a szteroidos kenőcs ellen van kifogásom hanem az elocom ellen. Másik fajta kenőcs nincs ami nem ekcémára valò, és pici babára is lehet használni?
2016. okt. 25. 07:58
 9/15 anonim ***** válasza:

Elocom kenőcsöt kaptam én is ekcémára...de a babámat nem merném vele bekenni, meg valahogy nem értem,hogy az hogy tudná meggyógyítani a fitymaszűkületet??!!...

Ráadásul a terhessèg alatt brutális lett az ekcèmám,de még akkor is azt mondta az orvos,hogy naponta csak 1x kenjem be magam.

Egy ilyen picinek meg 4 hétig egyfolytában 2x naponta...

Szerintem vidd másik orvoshoz :-(

Gyors gyógyulást kívánok!!

2016. okt. 27. 18:43
 10/15 anonim ***** válasza:

Az Elocom vékonyítja a bőrt. Bár általában nem ezt, hanem Diprosalicot szokás erre felírni. Mindegy, gondolom a doki tudja mit csinál.

Mekkora amúgy a fityma nyílása? Nekem konkrétan sose volt szűk gyerekként se, de volt hogy összetapadt és akkor felpuffadt pisiléskor... szóval ha kicsit hátrahúzod neki amennyire megy, hogy a bőr vége ne legyen összeragadva, akkor is felfújódik?

A HPV szerintem kizárt, mitől lenne neki :)

2016. okt. 27. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!