Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi folyadékot kellene...

Mennyi folyadékot kellene meginnia egy nap alatt egy 7hós babának?

Figyelt kérdés
Csak a gyümilé,tea és vizre gondolok,a tápszerre nem!
2010. ápr. 26. 19:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez kb olyan pontos kérdés, minr hogy milyen az időjárás a Bajkál környékén. Télen vagy nyáron? Mennyi tápszer, kaja, illetve tej mellett?
2010. ápr. 26. 19:25
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszodat,de az ilyen válaszokra,mint amit irtál kedves első válaszoló nem vagyok kiváncsi! :(

Szerintem érthetően tettem fel a kérdést!

Ha nem tudsz válaszolni rá,akkor minek szólsz bele???

Ugy látom te biztos tapasztaltabb vagy már ezen a téren!Én viszont sajnos nem mert elsö babás vagyok,és sajnos nemtudom,h mennyi lenne az amit kéne,h igyon,azt sem akarom,h tul keveset igyon,mert az sem biztos,h jó neki!

2010. ápr. 26. 19:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Amennyit szívesen elfogad. Erre nincs konkrét mennyiség, ugyanúgy ahogy arra se, hogy mennyit "kell2 ennie... Mivel minden baba más, így az igényeik is mások úgy étel-, mint italmennyiségben. Kínáld meg naponta többször, így biztosan megfelelő mennyiséget fog inni.
2010. ápr. 26. 19:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is első babás vagyok, csak anyatejes.

Viszotn egyszerűen túl kevés infót adtál meg. Alapesetben egy tápszeres babának éppúgy nem kell se tea, se víz, se gyümölcslé, mint egy anyatejesnek. Aztán azt se írtad, hogy hány érkjezést váltottatok ki eddig. Azt se írtad, hány kilós a babád, és hányszor eszik napjában. És az is egyértelmű, hogy melegben több folyadékra van szüksége az embernek, mint hidegben.

Na most aztán legyen okos az, aki megmondja, hogy a te 7 hós babádnak PONTOSAN mennyi folyadék kell az ismeretlen mennyiségű tápszeren kívül...

Véleményem szerint a kaján kívül annyi folyadék kell neki, amennyit kíván. Ne hagyd szomjazni. Szerintem ez marha egyértelmű.

Első voltam.

2010. ápr. 26. 19:40
 5/8 anonim ***** válasza:
"Minél több szilárd táplálékot kap egy csecsemő, annál fontosabb a folyadékbevitel. A táplálék fehérje tartalmának növekedése, a nyári hőség, a fűtött szobában való tartózkodás mind-mind növeli a csecsemő folyadékigényét. Egy csecsemő átlagos napi folyadékigénye 150 ml testtömegkilogrammonként. A fél évesnél idősebb csecsemőknek és a kisgyermekeknek a szilárd táplálékok mellett napi 110 ml folyadékot kell kapniuk testtömegkilógrammonként."
2010. ápr. 26. 19:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én babám 7,5 hónapos, 8,5kg és tápszeres. Reggelire és vacsira tápszert kap, összesen kb. 500ml-t. A tízórait kihagyja, ebédre főzeléket, uzsira gyümit eszik. Emellett teát és gyümölcslevet kap napközben összesen kb 500ml-t. Azaz a napi folyadékbevitele 1 liter körül van (110ml*8,5=935ml).

Remélem segítettem :)

2010. ápr. 26. 20:50
 7/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segitséget!

Akkor az én kisfiam is megfelelő mennyiséget iszik,csak azért voltam igy összezavarodva,h egyik nap többet a másik nap kevesebbet iszik!

Egyébként tápszeres baba,és napi 4-5ször eszik,szép fejlett egészséges kisbaba!

Köszi mégegyszer!Most már megnyugodtam!:)

2010. ápr. 26. 22:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! az én kisfiam 7,5 hónapos.

Reggeli, vacsi tápszer, kb 500 ml

Napközben teát iszik, általában 3-4 125 ml-es cumisüveggel. Most hogy beteg kicsit többet iszik. Úgyh a tápszerrel együtt mi is kb 1 l-t iszunk, de ez változó!

*Sz*

2010. ápr. 27. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!