Mitől fáj esténként a hasa? Bocsi de hosszú lesz.
Az alvókájával nincs baj. Alszik rendesen csak este borul ki. Hasfájásra tippelek mert ha megsimizem a pocikát valamennyire megnyugszik. Sajna a gyerekdokink szabin van így nem tudom kivizsgáltatni.
De koszi a választ ment a zöld kéz ☺
Kivizsgaltatni ? Mit ?
A hasfajas teljesen megszokott es normalis babaknal, jobb ha hozzaszoksz, foleg mert van amelyik honapokig ordit ejjel nappal miatta.
Estére csökken az emésztőenzimek menyisége, így egyre fokozódik a gázképződés. Ezen felül estére fáradt a baba, így nehezebben viseli.
Menjetek vele este sétálni, hordozóban vagy kendőben ellazul, kijönnek a gázok és könnyebben elalszik. Colief cseppek laktáz enzimet tartalmaznak, az segít valamennyit és mindig jól büfiztesd meg. Időnként tornáztathatod is, hasához tolod a kis térdeit és balról jobbra körözteted. (vastagbél leszállóága neki a bal oldalon, tehát nekünk jobbról van, így segítheted agázok távozását) Szélcső is segíthet, de naponta max 4-szer használd, ha muszáj.
Egyébként ez normális, ellenszere nem nagyon van, 8-12 hetes korra kinövik és megszűnik a probléma. Ha nem, akkor nem árt nézni ételallergiát.
Ezt csak szélsőséges esetben vizsgálják ki ekkora babáknál pl egész nap sikít és már másodszor viszed egy héten belül kórházba, az én babámnál ez volt, elsőre elhajtottak. Másodjára foglalkoztak vele de akkor már tényleg megállás nélkül ordított és tényleg baj volt.
A babák emésztőrendszere éretlen. Okozhat hasfájást a lenyelt levegő (alapos büfiztetés és espumisan és persze az idő), éretlen emésztőrendszer (biogaia de főleg az idő bár ez a tápszer elvileg probiotikumos), enzimhiány (laktáz enzim pl colief, vagy elmúlik vagy nem) tejallergia (ezt az idő nem oldja meg csak a speciális tápszer). Lehet komolyabb oka is de az szerintem ennél durvább lenne. Kakilni az én babám 2 naponta kakilt ettől a tápszertől.
Espumisant veszek ma...próba szerencse
Köszi ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!