Akiknél még nincs kialakult napirend, hogyan fürdetitek mindig ugyanabban az időben a babát?
Igyekeznénk mindig negyed8-fél8 körül fürdetni, az esti elalvás szempontjából ez jónak tűnik és akkorra apa is hazaér, szusszan egyet. De még nincs napirendünk. (Korábban volt, de "kajazűrök" miatt felborult.) 4 hónapos lesz a kisfiam.
Az is gond, hogy ha úgy alakul, hogy eszik pl. 6-kor vagy fél7-kor, akkor még esetleg bukik a fürdetésnél. De legfőképpen az a probléma, hogy fürcsi után már enni, aludni szokott, de még nem éhezik meg ha előtte 6-kor eszik.
Azt olvastam, legalább a fürdetés, elalvás legyen mindig ugyanakkor. Úgy látom, valóban ez lenne jó a picinek is. De hogyan? Ha egy-egy nap, amikor úgy alakul, későbbre tolom a fürdést, nagyon nyűgös lesz. Ti hogy csináljátok? Persze hosszú távon a napirend a cél.
Nálunk a fürdetés mindig a babához igazodik.Délutáni utolsó ébredés után 2 órát van fent.Tudom kb mikorra lesz álmos.Előtte fürdetek.Soha nem fordítottam olyan nagy gondot rá, hogy akár negyed órára pontosan legyen a fürdetés.Egy óra eltolódás sem okozott nálunk nagy gondot.A baba nem tudja, hogy fél 7-kor, vagy fél 8-kor fürdik-e (nem ismeri az órát).Egy órába úgyis belefér mindenképp.
Most, hogy világosabb van, egy kicsit később, fél 8, fél 9 között megyünk locsizni.Ő így állította be magának a rendjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!