Nem akarom sokat utaztatni a 2 hónapos babám. Miért olyan felháborító ez?
Olyan pici még,ekkora babának a saját ágyában a helye este,most alakítjuk ki a napi rutint,igény szerint szopizik.
Szülők nagyszülők 300 km-re laknak.
Anyámék és anyósék is egyszer voltak 2-2 napra amikor 2 hetes volt. Azóta azt várják mikor megyünk mi.
Baba előtt mi mentünk mindig 5-6hetente hétvégére,most már 5 hónapja nem voltunk,terhesség végén nem bírtam egy helyben a 4 órás utat.
Itt is írják soka hogy 1-2 hetes babával milyen távol mentek.
Miért nem lehet megérteni aki nem akar? Még bőven elég ha a környéken sétálunk,kocsival csak dokihoz boltba voltunk,még eszemben sincs 4 órát utaztatni,főleg hogy meleg kocsiból hogy szedem ki pihenőben is,stb. Majd ha nagyobb lesz,lehet tavaszig nem is megyünk,másnak is ugyanakkora táv. (Anyámnak és anyóséknak is van kocsi,egyszer idetaláltak megtehetik megint,nagyszülők is 60-80 között,mozgékonyak,kocsiba elférnének)
Azert nehez elfogadni mert semmi racionalis oka nincsen,a te kenyelmeden kívül...
60-80kozotti nagyszülők pedig azert szerintem mar messze nem fiatalok..nálunk az osszes nagyszulo 55 alatt van..na ők fiatalok es jonnek is,de mi is megyunk..
Amugy meg skype..az a baj a hozzaallasoddal,hogy a gyereknek majd baromi idegenek lesznek a nagyszulei...nálunk a táv. Ellenere napi kapcsolat van,lehet,hogy a ti szuleitek is csak nemi kolcsonosseget szeretnenek...nem all meg a vilag attól,mert gyereketek szuletett,ot kell beilleszteni a csalad életébe,nem mindent felforgatni miatta..
A pici nagyszülei 45-55 ķözött vannak. A dédszülei 65-80 között.
Azért egy 45-55 közötti ember még had bírjon már utazni ennyit ha fontos neki. De nagyszüleim is 65 és 72 évesek,ha szabadkai piacra le tudnak menni kettesben kocsial 150 km,akkor hozzánk is el bírának jönni ugy h vezetni se kell. Férjem nqgyszülei az idősebbek,de ők sem betegesek,csak nem szeretnek utazni.
Lehet nekem van baj a fejemmel,de a szüleitek...basszus es en felnott emberkent azon vagyok,hogy minél tobbet viszonozni tudjak nekik abbol,hogy felneveltek es ott segitsem őket,ahol tudom..es igen,ebben az is benne van,hogy mi visszuk(is) az unokakat...
Nekem ez valamiert alap...pedig elhiheted nekem 36 hetes terhesen felpakolni 2 ovis gyerek mellett nekem is nehezemre esik fizikailag...lassabban,de megcsinalom..es meg csak martirnak sem erzem magam miatta,mert jo mikor ott vagyunk...meg igy kerek a világ..ha mi kérünk tőlük segitseget,a szuleink is szo nélkül ugranak..es ugyanez forditva is mukodik
Egy ideig rengetegszer hívtuk őket,de így is kellett egy év mire egyetlen egyszer eljöttek. Egy évig volt mindig kifogás,esőben nem vezetnek,anyám melegben sem,télen megint nem. Anyós a macskát nem hagyta ott vemhesen,anyám a veteményest 2 napra. Sorolhatnám.
Aztán eljöttek egyik szombat,vasárnap indultak is haza ebéd után. Anyósék és anyámék ,egy hét különbséggel voltak itt. Most babanézőben detto. Pedig van rendes vendégszobánk. Férjem 30.szülinapját nálunk akartam szervezni,barátokkal rokonokkal,de akkor is volt kifogás,igy két részletben ünnepeltük.
Azt hittem egy picibaba majd változtat de nem. De most má mi hárman vagyunk a legfontosabb,nem fogunk mindig mi rohangálni ha nem muszáj,ha fontosak vagyunk tudnak ők is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!