Miért próbálnak meg lebeszélni?
Én a kisfiamat szoptattam 13 hónapos koráig, 1 éves koráig kizáróan babakaját kapott. Most közel 16 hónapos és elég nagy gondok vannak az evésével.
Még mindig meg kell vennünk a babakaját, mert alig eszik a mi kajánkból, akármi is legyen az. Hiába főz neki a nagyi, én, apa, nem eszik belőle mennyiségeket. Legyen az sima főtt krumpli-répa-ilyeneket sem eszik meg, kizárólag babakaja.
Alig bírtam leszoktatni 13 hónapos korában a napi 6-7x-i cicizésből is.
Talán ezért javasolják neked azt, hogy mostmár próbálhatjátok a felnőtt kajákat is. Így utólag én már bánom, hogy ilyen sokáig vártam mindennel.
De a te dolgod, hogyan eteted, én csak a saját tapasztalatomat írtam le.
Az én fiam 20 hónapos. Pár hete, már lehet, hogy több mint egy hónapja reggelizünk együtt pl vajaskenyeret tejjel, kakaóval, teát bundáskenyérrel, vagy felvágottas kenyérrel, stb. Tízóraira joghurt, vagy tejpép, vagy gyümi. Ebédre még gyakran főzök neki külön "babakaját". Ha üvegeset adok neki, akkor azt a 4 és 5 hónapos babáknak valót adom. Ő sem eszik meg mindíg a mi főztünkből egy teljes adagnyit, de azért előfordul. Valamelyik nap pl panírozott halrudat evett rizibizivel, és krumplistésztát. Uzsonnára olyasmit adok, mint reggelire. Vacsira tápot kap.
Én úgy látom, hogy ahogy egyre több fogacskája lesz, egyre jobban elfogadja a "felnőttes" kajcsikat. Eleinte engem is nyúztak, mint téged, és engem is nagyon aggasztott, bántott a dolog, de mára abszolút nem érdekel! Látom, hogy szépen fejlődünk előre evés téren (is) emiatt nem aggódom. Arra gondolok, hogy amire oviba megy a fiam, addigra úgyis átállunk a baba kajcsiról a szilárd kajcsira.
És amivel még így vagyok, az az, hogy a drágám nemigazán akar egyedül kanállal enni. Próbálkozgat, de nekem hagyja a jó részét. Lusta. De mire oviba megy, addigra biztos eszik majd egyedül. Ha pedig nem, akkor ott majd hozzá szokik egy-két napon belül, hogy ha nem eszik egyedül, akkor éhen marad!
én is úgy csinálom, ahogy te. Az,hogy valaki a felnőtt kajával eteti a gyereket, pusztán neki kényelmesebb, mert nem kell külön főznie, a gyereknek tökéletes az a kaja amit te csinálsz neki, semmivel sem lenne jobb a felnőtt, sőt, így legalább később találkozik csak a sóval, cukorral és tartósítószerrel, én nem értem, hogy ez miért lenne rossz neki? Ez csak neked plusz munka.
Régen valóban sokminden másképp volt, de egyáltalán nem biztos, hogy az volt a jó, pl régebben simán bekenték pálikával a fogzó gyerek ínyét... meg aztán régen a kaja is talán jobb minőségű volt, manapság elég sok mesterséges adalék van mindenben, legalább az első évben adjuk a babáknak válogatott minőségi ételt, én úgy gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!