Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kössem le a babám...

Hogyan kössem le a babám figyelmét, hogy meg tudjak főzni a konyhában?

Figyelt kérdés
Az alvásidejében tanulni szoktam, mert most fejezem be az iskolát, januárban államvizsgázok. A takarítást este szoktam csinálni, mikor már alszik. Jó lenne minden nap főzni, férjem is szeretne meleget vacsorázni. Viszont unatkozik a babám a pihenőszékben, hiába adom neki a játékait oda sorban hiába éneklek vagy beszélek hozzá folyamatosan, mégsem bír ki 20 percet sem. Korábban eljátszott egyedül is a szobájában, de már igényli, hogy ott legyek, 7 hónapos lesz.
2016. okt. 13. 08:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Én a kajarendelésre szavazok.
2016. okt. 13. 08:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Földön sincs el pl habtapin a konyhában? Az enyém ekkor nem maradt meg a pihiszékben de a földön jobban lekötötte magát játékokkal. Meg leggyakrabban többször estem neki a kajának. Nem tudtam úgy haladni vele, mint régen. Aztán annyival lett könnyebb, hogy a tízóraiját csipegeti magának egyedül és addig odarakom a kaját főzni, úgy 9-10 hónapos kora óta van ez. Bár mostanság hamarabb végez de eleinte így szuper volt.
2016. okt. 13. 08:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Próbáltuk a kajarendelést is, csak egy idő után unalmas volt, meg olcsóbb és finomabb is, ha főzök. (Kisváros, nincs nagy választék a rendelhető menük között).
2016. okt. 13. 08:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is beraktam a pihenő székbe, vagy a földre a játszószőnyegre, utána volt 1 db-ig esetleg vehetsz egy járókát.

Egyébként meg minek minden nap főzni? Lehet simán két napra is előre főzni, vagy főzöl és lefagyasztod például én csinálok bolognai szószt és több adagot lefagyasztok.

Meg egyszerueket is lehet csinálni, akármilyen húst beraksz a sütőbe, mellé krumpli szépen megsül magától.

Nem kell ezt annyira túlbonyolítani.

2016. okt. 13. 09:07
 5/6 anonim ***** válasza:
80%

Enyém 8 hónapos, egy darabig mi is rendeltük a kaját, de már három hét után a könyökömön jött ki a rántott csirke, mindig más és más névvel illetve :D Jó volt, hogy nem volt annyi dolgom, kevesebb volt a mosogatni való is, a vásárlás idejét is megtakarítottam, de árban mégis több volt, mintha én főznék, és tényleg marha unalmas volt, hogy szinte mindig ugyanazok az ételek ismétlődtek. Úgyhogy én visszatértem a főzésre. Igaz, mi csak ebédre eszünk meleget, nálunk sose volt divat, hogy vacsorára is főtt étel legyen. Este szoktam főzni, amikor a férjem is itthon van, így nem gáz egyáltalán. Hétköznapra nem nagy dolgokat kell elképzelni, ma pl. babfőzelék van pirított szalonnával. Tegnap milánói rakott penne volt, holnap borsós-májas rizottó lesz. Hétfőn-kedden mindig a hétvégi maradékot esszük ebédre, hétfőn a szombatit, kedden a vasárnapit, így hétköznap csak három napra kell főzni, sőt, van, hogy akkora adagot sikerül készíteni hétvégén, hogy jut a fagyasztóba is belőle, úgyhogy pár héttel később van, hogy azt is elővarázsolom, mondjuk szerdára, és akkor csak csütörtök-péntekre kell főzni.

Ha mégis napközben főzök, ami ritkán ugyan, de megesik, akkor a munka nagy részét bent, a szobában csinálom, ahol ő is tud játszani (a konyhában nem tudom letenni, nagyon pici a konyha, tele is van pakolva, ott le se tenném amúgy sem). Pl. pucolni, aprítani be szoktam jönni a szobába mindig, azt ott csinálom, amit pedig muszáj a konyhában végezni (mert kell hozzá a tűzhely, és nekem is ott kell állnom mellette), azt vagy úgy csinálom, hogy addig beültetem a székébe, azt a 10-15 percet ki szokta bírni, vagy ha nagyon nem, akkor felveszem a hátamra mei tai-ban. Na ott még sose panaszkodott :D Ha nem megy máshoz, próbáld ki te is a hordozást, a hátadról ráadásul tök jól látja, hogy mit csinálsz, és érdekes is lesz neki. Aztán ha kész vagytok, leveszed, nem kell ott tartogatni egész nap, de ha dolgod lenne, viszont nem marad el nélküled, akkor nagyon praktikus tud lenni.

2016. okt. 13. 09:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha még nem kúszik-mászik el, akkor tedd rá habtapira tényleg, valahol a közeledben legyen.

Meg főzz olyat, aminél nem kell folyamatosan ott állni, vagy nem tart órákig. És azt is kétnaponta szoktam.

Olyan anyukát is ismerek, aki hétvégente főz sokfélét, kb. csütörtökön kell neki így újra egyszer főzni, az meg elég péntekre is.

Vagy harmadik variáció: férjed délután/este babázik, míg te nyugodtan takarítasz, vagy este takarít, míg te főzöl.

2016. okt. 13. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!