Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 hetes csecsemo. Visszuk...

1 hetes csecsemo. Visszuk orvoshoz is tegnap este is volt nálunk. Tapasztalt Annyukák?

Figyelt kérdés
1 hetes a babãm 4 napja itthon vagyunk az elso 2 ejszaka jol ment. Aztan tegnap ota fáj a hasa tekereg.....tegnap dèl ota aludt kb fel orat. Kapott gorcsoldot delutan aztan este elaludt.kb 4 ora hosszat aludtunk vegig aztan csak max fel orakat.mig fel nem sirt. Az orvos azt mondta tul etetem. Szinte most alig merek neki adni tejcsit. Bufizni nem nagyon akar.eddig minden etetes utan nyomott a pelusba most az sem. Mikor eszik szo szerint hallom h a hasa csikar. Nem reg kapott kajcsit es kihányta nem bufizte kihányta....elso babás vagyok. Nagyon aggodom. Mit tegyek? Az orvos mèg csak kèsöbb lesz. Ja most reggel fèl 6 kor is kapott görcsoldot. Es nem ettem semmi olyat.
2016. okt. 13. 07:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Büfiztetni kell. Ha fél óráig tart, akkor addig kell csinálni.
2016. okt. 13. 09:51
 12/22 anonim ***** válasza:
Fektesd hasra.
2016. okt. 13. 09:52
 13/22 Vilcsianyuja ***** válasza:

Ezen orvos nem tud segíteni, teljesen felesleges ugráltatnod. Tudom, első babával én is mentem ügyeletre tök feleslegesen :)

Ha tényleg ennyit hízott a babád 4 nap alatt, akkor bőven van tejed (ha jól veszem ki a szavaidból, szoptatsz). Lehet, hogy a tejadó reflexed túl erős, és olyan sok tej áramlik egyszerre a baba szájába, olyan gyorsan kell nyelnie, hogy a nagy igyekezettől nyel a tej mellé sok levegőt is. Nem nyeldekel hangosan szopizás közben, nem szokott véletlenül fuldokolni, köhögni? Ha tényleg az lehet a baj, hogy túl erős a tejadó reflexed, fejj le egy kis tejet a melledből szoptatás előtt.

A büfiztetést pedig sose add fel. Ha a beleiben vannak gázok (tehát nem is a lenyelt levegőtől, hanem mert az emésztése még fejletlen, sok gázt termel), akkor a szélfogó cseppeken kívül (Espumizan, Colief) tényleg próbáld ki a Biogaiát, hogy egy kicsit fejlessze a bélflóráját. Ja, és persze a lázmérős, szélcsöves módszerrel is segíthetsz neki a légtelenítésben.

Remélem, hamar kinövi a babád a hasfájást.

2016. okt. 13. 09:57
 14/22 anonim ***** válasza:
Az én babám is hasfájós elejétől, 11hetes. Már várjuk az áldott 3hónapot,hátha szerencsénk lesz és elmúlik. Első hetekben nekünk is gond volt a büfivel,nem akaródzott neki,sokáig kellett büfiztetnem,mire kijött. Most ha a vállamon nem megy,akkor hasra teszem, és egy-kettő büfizik. Nálunk az is probléma,hogy erős a tejleadó reflexem,így sok levegőt nyel. Nem elég evés után büfiztetnem,közben is kell többször. Bár ez a kólikán nem segít,de legalább nem fáj mégjobban a pocija.
2016. okt. 13. 11:04
 15/22 anonim ***** válasza:

Ehhez nem kell orvos, hasfájós a babád, ennyi. Az enyémek is azok voltak kicsi korukban, főleg a kisebbik, és a büfiztetésben sem vagyok egy nagy ász, de bele lehet jönni. Vedd a válladra, sétálgass vele, rugózz le-föl, hogy kijöjjön, sőt, szopi közben is érdemes néha megbüfiztetni.

Pocimasszírozással is segíthetsz rajta, vagy ha tornáztatod a lábait, felhúzod, aztán le, fel, le, így a pukik is kijönnek, vagy kézmeleg babaolajjal simizd a pocakját nyitott tenyérrel, lefelé, vagy az óramutató járásával megegyezően körkörösen. Lehet kapni cseresznyemag párnát is, mikróban megmelegíted, és a pocira teszed, az is segíthet. Nálunk még az vált be, hogy a férjem az alkarjára fektette hason fekve, és úgy sétálgatott vele, úgy mondtuk, hogy lajhárkodik :) Hasfájós babákat szokták így tartogatni, kellemes a pocaknak.

Ki lehet próbálni a hasfájás elleni cuccokat is, pl. Espumizan csepp, Colief, Biogaia, Infacol, ezek mind máshogyan hatnak, mert a hasfájás oka is sokféle lehet.

A hordozás meg aztán egy igazi aduász, ha magadra rögzíted a babát, függőleges helyzetben, akkor nem fog fájni a hasa, kijönnek a levegőbuborékok, és megnyugszik, jó eséllyel szinte rögtön el is alszik.

Azt ne várd, hogy éjjel végig aludni fogtok, hiszen még csak egy hetes, még az is benne van a pakliban, hogy felcseréli a napszakokat, ez sem ritka jelenség. Majd pár hét múlva már lehet számítani rá, hogy felvesz egy ritmust, és nagyjából kiszámítható módon fog éjjelente ébredni, de a hasfájás akkor is eltarthat hónapokig is. Az is lehet, hogy a szoptatási technika okozza, és túl sok levegőt nyel, lehet, hogy egy szoptatási tanácsadó tudna rajtatok segíteni.

Nagyon sokfelé el lehet indulni, ha a kólika megszűntetése a cél.

2016. okt. 13. 12:18
 16/22 anonim ***** válasza:

ez van... neked is hasfájós gyerek jutott. ha szerencséd van, a 3. hónap végére elmúlik. ha nincs, akkor nem.

büfiztesd sokat. ha kell evés közben is vedd le a ciciről többször, hogy kijöjjön a levegő.

enyém gyerek volt, hogy még 2 órával cici után is képes volt hastalmasat büfizni. és addig bizony fájt, csikart. és nem 3 hónapig, hanem 13 hónapig...

anyatejes babát nem lehet túletetni, ezen ne parázz.

2016. okt. 13. 14:36
 17/22 anonim ***** válasza:
Esetleg még az lehet, hogy valamilyen ételallergiája van. Az én kisfiam tejfehérje allergiás, nála hányással kezdődtek a tünetek. Elég sokára jött rá az orvos, mert soha nem volt kiütése, nem úgy jött ki rajta, mint más gyerekeken szokott. Esetleg próbáld meg, hogy pár hétig nem eszel allergizáló ételeket, hátha jobb lesz.
2016. okt. 13. 15:03
 18/22 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam extrém hasfájós volt. Mi is mindent kipróbáltunk, valamennyire az Infacol segített, de minden etetés előtt be kell adni. Sajnos csak egy ideig...utána jött a BioGaia csepp az kb egy hét után kezdett hatni, de leginkább 3 hónaposan a BioGaia+Gripewater kombináció segített (utóbbi csak 3 hótól adható). Barátnőm a Colief cseppre esküszik, de nekem az nagyon macerásnak tűnt, mivel anyatejes a babám és nem eszik cumisüvegből. Sajnos tényleg igaz, hogy ezt az első 3 hónapot (nekünk 3.5) kell túlélni. Azt hittem sosem lesz vége a folyamatos sírásnak, tekergésnek, karmolásnak...és lám... :) Kitartást neked, átérzem a helyzeted!!
2016. okt. 14. 12:18
 19/22 anonim ***** válasza:

hasfájásra a legjobb: pocakmelegítés és szélcső!

ez a nyerő páros.

2016. okt. 14. 12:37
 20/22 anonim ***** válasza:
Itt is, meg sok helyen máshol is olvastam, hogy meg szokták hajszárítózni a pocakot :O :) Én idáig nem jutottam a próbálkozásban, viszont volt, hogy hason fekve rátettem a fiam (persze fogtam közben!) a mosógépre, mikor centrifugált, na azt imádta :D Volt, hogy ez az egy-két perc elég volt ahhoz, hogy elaludjon :)
2016. okt. 14. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!