Könnyen alakítottátok ki az étrendjét?
Azoktól kérdeznék, akiknek igény szerint szoptatott a babája. Most kezdjük majd a hozzátáplálást. Vajon hány hónap alatt és milyen módszerrel tudok kialakítani egy napot, ami nem félóránkénti, óránkénti szopikból, hanem legalább 2 óránkéntiból és étkezésből is áll, hogy lehessen
Reggeli
Tízórai
Ebéd
Uzsi
Vacsi
Utóvacsi, esetleg éjjeli szopi.
Célom szoptatni legalább másfél éves korig.
:)
Akkor alakíthatsz ki bármit, ha a gyerek hagyja.
Igény szerint szoptattam a kisfiam.Még most is, csak màr más az igénye. :D
Nagyon nagy cicifüggõ volt. Max 2 órànként evett.Nálunk könnyen ment, mert imád enni. Nehezen akart elõször enni, de kb egy hét alatt úgy belejött hogy csak lestem.
Igazából õ alakította. Elõször volt tízórai, majd vacsi(hàtha többet alszik éjszaka), majd ebéd és uzsi, most reggeli is van. A szopi elõször max félóràra a kajálástól kellett neki. Egy idõ utàn a szopira félétkezésként tekintettem. Tehàt nem gond ha szopizni akar 1,5 óra múlva a rendes kaja utàn.
Most a napunk:
7-tejpép
9-szopi, alvás
12 ebéd(igen kimarad a tízórai, hacsak a szopit nem tekintem annak, mert nincs rà idõ, majd ha egyszer alszik nappal)
14 szopi, alvás
17 uzsi(gyümi)
19 vacsi
20 fürdés, szopi, alvàs
Eddig 2* kelt éjszaka, most màr egyszer. 10 hónapos.8 hónapos koráig 3* aludt, akkor volt tízórai.De az uzsi akkor még szopi volt.
Már nincs több, esetleg ha korán kel, olyan 6-kor, mert megpróbàlom visszaaltatni. Õ választotta le magàt arról, hogy szopizzon, csak alvàs elõtt kell neki, meg este.
De leírom, hogy kb hogy ment a "leszoktatàs". Mikor elkezdtem a hozzátáplálást, akkor két szopi között adtam neki enni, mert ha akkor próbàltam meg mikor éhes, akkor üvöltött. Ez volt kb 5 hónaposan. Utàna közelítettem a második szopit a kajcsihoz, kiegészítve ezzel, mert ekkor még nem ivott annyi vizet, hogy oltsa a szomját. Kb 6 hónapos volt.Kb két hétre rà, elkezdte inni a vizet és nagyobb mennyiséget evett meg, így ki volt vàltva egy étkezés. Persze, mivel ez gyümi, azért max 1,5 óra múlva megint szopizott és alvàs. Aztán ekkor õ ràjött, hogy imád enni. Este is kapott tejpépet, mert sokszor kelt, gondoltam, hogu hàtha jobban eltelíti. Nem jött össze. Majd rohamléptekkel az ebédet is kiváltottuk. kb. 7 hós volt.De mivel cicin alszik el(vagyis utàna), ezért arra figyeltem, hogy ne alvàsidõ elõtt legyen rendes kaja. Ez most is így van, ha megfigyeled. pl. 12-kor ebéd, 14-kor szopi majd alvàs. Ekkor még 3* aludt napközben. Az uzsija szopizás volt, miutàn felkelt, mert ezutàn kb 1-1,5 órával lehetett a tejpépes vacsi, és két szilárd étkezés nem lett volna jó, ha ilyen közel van. Majd egyszercsak elutasította felkelés utàn a cicit. Ekkor rendes uzsit kapott. Majd kb egy jó hónapja elutasította a reggeli szopit is, vagyis kb 3 kortyot ivott. Màr csak alvàs elõtt szopizik. Ez úgy csökken majd, ha kettõrõl àtàll egy alvàsra. Az éjszakai is csökkent a hónapok alatt. Ugye míg nagyon pici volt, azt nem mondom el. :) De utána kb 3* kelt éjszaka olyan 6 hós koràig. Majd amikor elkezdett nappal enni, akkor csak 2*. Persze a fogzást nem számolom. :D Na meg azt is észrevettem, ha fogzás miatt kel, akkor régebben csak szopival aludt vissza, utàna màr csak a standard 2szopi kellett. Most kb egy hete csak egyszer kel. Na remélem ez így marad, nem szólom el magam.:D
Tehàt 10 hónaposan(napok kérdése) ott tartunk, hogy 2 nappali, egy esti és egy éjszakai szopi van. Kb 10-12-rõl indultunk. Bocsi h hosszú lett, de megpróbàltam leírni a folyamatàt, hogyan vált le a cicirõl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!