Minden újszülött baba kék szemmel születik?
Ha igen, akkor a roma babák is? Azt szeretném tudni, hogy egy újszülöttről el lehet-e valahogyan dönteni, hogy roma-e vagy sem? Vannak olyan jegyek, amik kifejezetten utalnak a származásra?
(NEM vagyok rasszista, nem ezért kérdezem!!)
Köszönöm a válaszokat?
Az én kislányom sötétbarna szemmel született, és még mindig olyan. 8 hónapos. Nekem kék a férjemnek zöld szeme van:-)
Ha a roma külső jegyeit örökli, márpedig az a valószínűbb, ha felemás a pár, akkor látszik a bőrén és mindenén.
Hát ez érdekes...Egy világos (kék, zöld) szemű párosnak genetikailag lehetetlen, hogy barna szemű gyermekük szülessen...
És nem, nem minden baba születik kék, illetve sötétkék szemmel.
Szerintem a származás felismerhetősége attól függ mennyire hordozza a baba magában. Aki felnőtt korában erősen hordozza magán a romák jegyeit, annál babaként is felismerhető volt... Ez genetika kérdése... Mit örökölt leginkább...
Köszi a válaszokat!
Ha nem is a szeme színéből, de valami más jegyből sem lehet következtetni a származására? Hallottam ilyen, hogy "mongol folt", de nem tudom, mi lehet.
Ez meglepett, hogy a néger babák nem barnán születnek!
Mindig megörülök, amikor látom, hogy új válasz jött - de látom, hogy nem nekem írtok, hanem egymással leveleztek...
Továbbra is kíváncsi vagyok a roma babák jellegzetes születési jegyeire, légyszi csak az írjon, aki tud válaszolni, elég fontos lenne.
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!