Honnan tudom biztosan, hogy náthás a Babám?
Figyelt kérdés
Hülye kérdésnek tűnhet, de egyszerűen nem tudom eldönteni mi lehet vele. Nem folyik semmi az orrából, ha belenézek tisztának látom. Néha vannak kis szuszik benne, de semmi több. Viszont sokszor hallom szörcsögni meg "horkolni". Fújtam a kis orrába tengervízet és utána megpróbáltam ki pórszívózni, de nem jött belőle semmi. Viszont azóta mintha rosszabb lenne. Néha úgy látom, hogy ő is megijed amikor úgy horkant meg szörcsös. Lehet megsértettem a nyálkahártyáját a porszívózással és megdagadt? (ez történt születésekor is szonda miatt) Vagy próbálkozzak még tovább leszívni? Ez a rémálmom, hogy nem kap rendesen levegőt...2010. ápr. 24. 19:50
1/9 anonim 

válasza:

A pici mennyi idős? Mert a piciknek laza a gégéjében valami porc és attól horkolhat és szörcsöghet. Mutasd meg dokinak:-)Az a tuti
2/9 anonim 

válasza:

teljesen normális a szörcsögés egy éves korig. nagyobb lehet az orrmandulájuk is- nekem is szörcsögött az első elég sokáig
3/9 anonim 

válasza:

Onnan tudod biztosan, hogy nem kételkedsz abban, hogy náthás- e vagy nem ! :) :(
Februárban estünk át rajta - 2 hétig tartott és nem lehetett nem észrevenni, mert negyedóránként kellett porszívózni az orrát, éjszaka meg 2-3 óránként....
Valami szörnyű volt !!!
És ez a szörcsögés fikusz nélkül teljesen természetes, mert pár hónaposan mi is elvittük fül - orr gégészhez, hogy meg van fázva (dehogy volt!!!) és akkor mondták ezt, szóval nyugi ! :)
*L*
4/9 anonim 

válasza:

Előző vagyok, ha gyanakodsz, azért vidd el dokihoz, ő mond biztosat, de így látatlanban nem tűnik problémának ! :)
*L*
5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. 6 hetes :) igen a gégefedőre én is gyanakodtam, csak az fura, hogy őt is zavarja, éjszaka felébred tőle, nyöszörög szegény és eddig nem volt, csak most 2 napja kezdődött. Megyünk majd természetesen orvoshoz is :) Köszönöm mégegyszer!
2010. ápr. 25. 07:54
6/9 A kérdező kommentje:
Azt még hadd kérdezzem meg, hogy az orrporszívózás valóban nem tesz jót a nyálkahártyának és csak ritkán szabad használni, ha már nagyon muszáj, vagy ez kicsit el van túlozva? (tudjátok én októbertől áprilisig náthás vagyok szinte folyamatosan és ez a halálom... szóval lehet én figyelek túlságosan minden ilyen jelre... de tudom milyen borzasztó, ha az ember nem kap rendesen levegőt)
2010. ápr. 25. 07:57
7/9 anonim 

válasza:

Igen, jól tudod, a gégefedő az oka! Ezt 2 orvos szájából is hallottam, szóval valószínűleg reális. Nekünk 3 hónapig tartott ez a szörcsögős időszak, én éreztem, hogy nem lehet nagy gond, hiszen semmi nem jött az orrából, akárhogy szívtam, de a párom azzal riogatott, hogy tuti tele van az orrürege és ha nem teszünk gyorsan valamit, arcüreggyulladást fog kapni. Aztán szerencsére pont ott volt, mikor a doki felvilágosított minket, hogy a pár hónapos babáknak még vastag az orrnyálkahártyájuk, azért szörcsögnek, ill. hogy a gégefedő még "útban van". Teljesen kielégítő volt a válasza, ezekután már nem is idegeskedtünk, neked sem kell. :) Ha náthás, akkor bőven lenne mit leszívni.
8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszod, megnyugodtam. És ez valóban jelentkezhet egyszer csak a semmiből, tehát az sem gyanús, hogy eddig, 6 hetes koráig nem észleltem ilyesmit, csak most kezdődőtt?
2010. ápr. 26. 07:08
9/9 anonim 

válasza:

Az első pár hétben mi sem tapasztaltuk ezt a szörcsögést, aztán egyszercsak lett... Kb. nálunk is a 6. hét tájékán. Mikor már kezdett aktívabb lenni. Amíg csak abból álltak a napjaink, hogy ettünk-aludtunk, addig nem volt ez. Semmi gond ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!