3 es fél hónapos babának mindkét nagylábaujján benőtt a körme, mit tehetek ellene?
Még nem is vágtam a lábán a körmét csak babareszelővel a nagylábaujján megreszelgettem a köröm hosszát.Látta gyerekorvos, azt mondta kenjem betadinos kenőccsel és csináljak párakötést!?!?!? Isten látja lelkem megpróbáltam de arra a picurka lábujjára nem tudtam megcsinálni.
Hogyan tudnék rajta segíteni (sebészen és pedikűrösön kívül)?
Válaszokat nagyon köszönöm!
Jaj kedves első nagyon okos vagy...koraszülött baba...inkubátorban volt több mint egy hónapot, még most is pici nagyeszű.
Csak segítővalaszokat szeretnék kérni, köszönöm!
Az egész lábfejére tedd a párakötést - nem lesz semmi baja tőle. A Betadine-t az ujjára kend csak - de nem baj, ha éjszakára bekötöd az egész lábát (vagy legalábbis az összes lábujját egyben). Nappal meg (nyilván elég meleg van a lakásban) szerintem hagyd szellőzni (vagyis ne húzz rá zoknit se).
Ha pedig már meggyógyult, akkor figyelj rá, hogy ne vágd (és ne is reszeld) le a köröm sarkát annyira - a lábon "egyenesre" kell vágni a körmöt, pont azért, hogy a sarka nem tudjon benőni.
(Nagyobb gyereknek vagy felnőttnek amúgy nyers paradicsomot célszerű rátenni, de ennyire pici babánál nem biztos, hogy meg merném csinálni - akkor kb. 8 éves lányomnak már húztam paradicsomot a lábujjára, amikor olyan ügyes volt, hogy tövig lerágta ahelyett, hogy szólt volna és begyulladt.)
amíg piros, gyulladt, azt kell lehúzni, különben minden kínzás.betadin és ha megy a párakötés, és ennyi.
ha már nem gyulladt, vagy nem olyan piros, akkor csak kockára szabad vágni a körmöt, szóval két oldalt mindig ki kell növeszteni. reméljük a körömnövekedéssel megoldódik.
amíg piros, gyulladt, azt kell lehúzni, különben minden kínzás.betadin és ha megy a párakötés, és ennyi.
ha már nem gyulladt, vagy nem olyan piros, akkor csak kockára szabad vágni a körmöt, szóval két oldalt mindig ki kell növeszteni. reméljük a körömnövekedéssel megoldódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!