Tényleg gáz lenne így nevezni a gyereket?
Gyereknevek, párkapcsolat probléma, nem is tudom melyik inkább....
Januárban fog megszületni a kisfiúnk, elég hamar megállapodtunk, a Nimródot választottuk, mindkettőnknek tetszik. Azt az apró dolgot nem mondtam el a páromnak, hogy így hívták az exemet. Nem tartottam fontosnak, és abszolút tőle függetlenül imádom ezt a nevet.
Pár nappal később, baráti találkozó, mondtuk, hogy ezt a nevet választottuk, erre az egyik barátnőm : Na ne már, még mindig az a pasi?
Persze ebből már nem tudtam kimászni, szóval a párom megtudta, hogy "volt már egy Nimródom" Halálosan kiakadt, közölte, hogy felejtsem el ezt a nevet, az ő gyerekét nem fogják így hívni, ha ezt akarom, szépen vissza lehet menni az "eredetihez"(ilyen szavakat használt...)
Annyira bánt, hogy emiatt kiakadt, világosan elmondtam neki, hogy minimàlis köze nincs az expasimhoz, de nem hiszi el. És nem tudom, mit csináljak, hogy ne legyen ilyen... Csak szerintem reagálja ezt túl?
Teljesen érthető a párod reakciója.
Nekem az a furcsa hogy nem említetted meg ezt a nem olyan aprócska információt mikor a neveket válogattatok. Vagy még előtte is.
Mi tudjuk az összes exünk nevét és nem is szeretnénk olyat választani. Nem hiszem hogy olyan sok exed lett volna hogy ne tudd elsorolni 1 perc alatt mindet...
Szerintem válasszatok egy új nevet amit nem köthettek semmilyen ismerőshöz. Ez a legtisztább mindenkinek és ezzel bizonyíthatod hogy valóban nem a pasi miatt akartad így elnevezni. Ha viszont ragaszkodsz továbbra is ehhez a névhez akkor várható hogy nem nyugszik meg, gyanú marad benne örökké, ami rossz esetben még a gyereken is lecsapódhat.
Szerintem ha már közösen vállaltatok gyereket, akkor a kapcsolat meg a békesség, a család fontosabb mint egy hülye név...
de ne legyél csökönyös - a féltékenység nem teljesen tudatos - befészkelte magát a lepcsesszájú miatt. És igen, az sem szerencsés, hogy te nem mondtad előtte, hogy volt egy ilyen ürge-bürge az életedben, UTÁNA MÁR KÉSŐ!! -
Van elég sok SZÉP név - egyből feloldódik ez a féltékenység, ha kedvesen viszed az utónévkönyvet írtok 1-1- listát, hogy mi legyen helyette és választotok egy újat.
Egy seb lett a szívében mert egy titokra cinikusan utalt a nő. Ennek be kell gyógyulnia. Van elég szép név, ne bánkódj. Az nagyobb baj lenne, ha ez a seb megmaradna.
(talán ismered, hogy gyakori, hogy elválnak a felek és az új kapcsolat féltékenykedik a múltra. Nem kell ezt erőltetni, nagyon vacak dolog. A féltékenység irracionális érzés és pusztító. Olyan is van, hogy egy nő elhagyja a férjét és új házasság, gyerek is, és amikor a volt férjnek lesz egy kapcsolata - egyszerűen nem bírja elviselni, és állandóan ártani akar nekik.
Nagyon mélyen van ennek valami alapja - az nem is mer tudatosodni, marad a tudata alatt- mégpedig az, ha két ember eggyé válik az ölelésben - az nem múlik el nyomtalanul, mehet a "fél" a világ másik oldalára - ott marad valami... mert hát egy test voltak és szétszakadtak)
Ha ilyen egy barátnő akkor ellenség sem kell...
Választanék más nevet.
Buta vagy kérdező, gáz, hogy egyáltalán felmerült az ex neve. Függetlenül attól, hogy lezártad, nem zártad le a régi dolgot.
Igaza van a párodnak, nehogy már mindenki rajta nevessen, hogy milyen egy balek, hogy hagyja, hogy a felesége az expasijáról nevezze el a gyereket. Hiába nem így van, aki tudott a kapcsolatotokról, az ezt fogja hinni és megértem a párodat, hogy ő nem akar ezzel élni egy életen át.
Válasszatok másik nevet, nem is értem, egyáltalán hogy jöhetett szóba a Nimród ilyen előzményekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!