Mennyit költötök egy évesnél fiatalabb babátokra havonta?
Nekünk:
Pelenka: 2 csomag 4500 (de nem fogy el, csak veszünk mert akciós)
Tápszer: 1000 (1,5 hónapig elég)
A többit még nem számoltam. Most lesz kilenc hónapos.
Ennyi idősen:
Pelenka kb 6 ezer ft (libero de mindig kuponokkal, egészségpénztár számlára vettem)
Tápszer kb 8 ezer ft (hátsó kellett)
Tejpep kb 1 ezer ft
Kenőcsök, fürdető kb 2 ezer ft (ekcéma miatt)
Gyümölcs, zöldségek, bebietelel nem tudom
Mondjuk ne légy büszke rá, hogy nem eszik minden nap gyümölcsöt és felnőtt ételt kap úgy, hogy még 9 hónapos sincs. Tápszer is hogy elég neki másfél hónapig? Gondolom kap rendes tejet. Nem a gyereken kell spórolni. Mondom ezt úgy, hogy mi sem szórjuk a pénzt.
És ha nem adsz neki gyümit minden nap, akkor mi a tízóraija? Hány étkezés van kiváltva?
Milyen tápszer 1000 ft/ hó?
Mert nekünk csak reggel/este eszik tápszert, de még így is min 5000 (még kitart a HA-s recept, utána tejital, az se lesz olcsóbb). Pelenka 10.000/1,5 hó, kb 7000/ hó. Kaját nem adtam össze. Üvegest evett egyébként 1 éves koráig, de csak főzelékből. Gyümit itthon készítettem. Fürdetőt, popsitörlőt nem veszek havonta. Gyógyszert sem. Ruha maradt a nagyobbról. De pl most kellett neki bentre szandi (gyógytornász mondta, jàrni kellett), szupinált, 10500 ft. Örülök, ha decemberig kitart. És kell majd csizma neki (cipőből nem hord használtat, tesóét se).
13 hós
Pelenka: 12 ezer volt ennyi idős korában
Popsitörlö: 1800 ft
Popsikrém, fürdető stb nem fogyott el minden hónapban
Tápszer: 1300-2000 ft (eus emelt támogatással)
Sinemil: ezt is eussal kapjuk úgyhogy alig valami.
Meg amit főztem neki. Nyár volt, sokmindennek volt szezonja, túl sokat nem kellett költeni.
Ruhákat olcsón sose ússzuk meg de júniusban kellett sokmindent venni, utána nem.
A gyógyszerek is drágák amikor kell. Sajnos sokszor beteg.
6-7000kozott van a pelus,4-5000 a tapszer.
Altalaban uveges kajat kap,de meg az elejen jarunk,igy az nem sok kb 6-7000ft.
Ruhat sokat orokolt a tesoktol,de most pl borzen vettem 800ft ert overalt.hibatlan,vastag,szep.
Jatekot sem nagyon vettunk,mert volt.
Popsikremet vettem 3 honapja akciosan.nagy soudocreme.meg biztosan eleg egy darabig.popsitorlot altalab 4 csomagot hasznalunk el,1500-2000ft kozott szoktam venni.most kapott ket uj uveget 3000ft volt,de ez nem havi kiadas.
Baba tusfurdot hasznal mar par napja,mint ahogy mindenki,sampont is babat,de haja alig van igy ezek sem plusz koltsegek mert amugy is vennem.
Tejpep meg egy doboz sem fogyott el.nemreg adtam eloszor.
Kb ennyi,igy most egy fel evesnek.
Amugy az engem is erdekelne,hogy miert nem eszik naponta gyumit?hogy lehet,hogy egy 9hos azt eszi amit ti?az En fel evesem eszik minden nap gyumolcsot...nemsoka a tizorait ki is valtjuk.akkor mit eszik,ha gyumit nem?
Arra én nem lennék büszke, hogy 9 hónaposan azt eszi, mint ti. Még 1 évesen se kell azt ennie (max. nagyon módosított formában).
Egy életre meghatározod az egészségét ezzel a gyorsvonat szemléleteddel.
Ez nem verseny. Egy egész élet áll előtte, hogy "normális" felnőtt kosztot egyen.
Nekunk Libero pelus 10-12 ezer havonta, tapszer 10-17 ezer, attol fugg milyet veszunk.
Popsitorlo az Libero ami 1500 korul van a 4 db.
Ruhak mar egy ideje nem kellettek mert egy meret mar vagy 4 honapja.
Babakocsi 120 ezer volt nemreg, plusz a gyumolcsok 2 naponta 600 ft korul, a husok, az kabe 1 honapra eleg 1 kg csmell ami 1700 ft.
A ruhak mosasi koltseget es a mosogatogep megnovekedett fogyasztasat is idesorolom, mert baba elott heti 2-3x mostam most napi 1x. A mosogatogep eddig 2 naponta ment most napi 1x. Ez havi szinten 2 ezer ft.
Pospikremet a sudocremet vettem meg egyszer beruhaztam a legnagyobb kiszerelesbe ami 5 ezer volt. Az kb 2 evre eleg..
En ahogy szamolom ez havi szinten 40-50 ezer ugy hogy nem is veszunk ruhakat...
Most lesz 9 hónapos, és nem kap minden nap gyümölcsöt?
Leírnád, hogy milyen ütemben váltottad ki az étkezéseket, és hogy mégis mit eszik? (azt nehezen hiszem, hogy mindig azt, amit ti, hisz egy csomó dolgot nem ehet még)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!