Megint én vagyok a hülye, vagy kezdődik előlről a "jótanács" sorozat? Most épp balkéz jobb kéz, melyiket használja majd a kicsi.
A kisfiam 10hónapos, felváltva használja a kezeit, jelenleg kétkezes. Bár az elmúlt két hétben a ball kezét többet használja. Mindenki azzal nyaggat, hogy neveljem le a balkezességről. Okot nem mondanak, csak piszkálnak, hogy semmi baja nem lesz, ha átnevelem jobbkezesnek.
Azóta, hogy mindenért nyúl ezt hallgatom, de amióta többet ballkezeskedik, azóta tényleg folyton folyvást. Ennyire rossz balkezesnek lenni, ki kell kezelni mint egy betegséget?
Én is 80as évek, engem is átszoktattak a jobbra. De a legtöbb mindent a ballal sokkal ügyesebben csinálom. Írni jobbal tudok, viszont eszméletlen csúnyán nő létemre...
A férjem is balkezes.
A kisfiunk 3 éves kétkezes egyértelműen.
Én mondjuk úgy csináltam hogy direkt nem tettem mondjuk jobb oldalra a kanalat vagy poharat stb. hanem középre és döntse el ő melyikkel szeretne enni.
Teszem hozzá, mindkét kezével elég csúnyán eszik még:)))
Én meg pont abban bízok hogy balkezes lesz, de ezt úgyse én döntöm el:)
Apósom is balkezesnek "indult". Átszoktatták. Most pedig nagyon sokszor gondot okoz neki, mert egyik keze sem olyan "tökéletes", sokszor mérgelődik is, hogy ezt miért kellett vele csinálni.
Tanítónő vagyok. Az iskolában semmilyen problémát nem fog neki okozni, ha balkezes lesz. Ne ösztökéljétek egyik oldalát sem, hagyjátok, hogy kialakuljon nála. Semmivel sem lesz kevesebb a gyermeked, ha balkezes lesz. Ez csak egy régi hülyeség, férjem nagymamája mondta az egyik dédunokájának, hogy: "Jajj, kislányom a szép kezedben fog azt a csokit"!!!! Hiába mondtuk neki, hogy hagyj fogja abban, amiben szeretné, ő csak hajtogatta a butaságát.
Ne hallgass senkire, aki azt mondja át kell szoktatni, azzal csak a babádnak ártasz, ő majd tudja, hogy melyik oldala lesz neki a dominánsabb!!!!!
Szia, sajnos nem volt időm a kommenteket elolvasni...
De! Ne szoktatsd át, ne hagyd magad! Amikor már nagyobb lesz, el fog dőlni melyik kezecske az ügyesebb. Pl. csapd össze a két kezed- fogd át és nézd meg melyik hüvelykujjad van felül. Amelyik- olyan kezes vagy. (ez egy régi, népi megfigyelés) Megpróbálhatod vele is de az talán még korai lenne :) A bal kezeseket én valahogy mindig megcsodáltam- különlegesek voltak számomra. Biztos hogy nehezebb néhány dolgot megtanulni, használni- de ahogy ügyesedik, nem lesz semmi próblémája belőle később. Tudod, hogy van balkezesek világnapja is??? :D
Nehogy átszoktasd!!
Én kétkezes vagyok, bár a szüleim nem szoktattak sehova, de azt hiszem az ivoban és a suliban igen. Eredmény:jobb kézzel írok nagyon rondán, kést és ollót a bal kezemben fogom. Még egy egyenes vonalat sem tudok húzni olyan ügyetlen a jobb kezem és mondanom sem kell, hogy rajzolni is csak kb. 6 éve szinten tudok, holott már 28 vagyok. gyűlöltem a kifestőket és a hasonló feladatokat:)
11:10! Ez a népi megfigyelés tök jó! Kipróbáltam :))))))
(10:30)
* kipróbáltattam
Kimaradt, utolsó voltam.
A doktornénink azt mondta, majd ovis korban válik el, bal vagy jobbkezes lesz-e a gyerek.
Átnevelni viszont szerinte sem szabad.
A lányomat nagyon bal kezesnek látom az első perctől.
Szerintem csak annyiban más (nem rosszabb) balkezesnek lenni, hogy a használati eszközeink mindegyike jobbkezesekre van szabva, tehát más olló kellhet neki, ilyesmi.
Írásban meg arra kell majd figyelnie, hogy ne legyen a keze könyökig tintás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!