Tényleg röhejes, hogy ezt a nevet adtuk, és ezeket a neveket választanánk a babánknak?
Az első manó Inoka Csongor lett.
Már ezért is kaptunk leszólást, hogy miért nem apa nevét kapta. (gondolkoztunk, hogy 2.névnek megkapja de s György nem passzolt a Csongihoz így elvetettük.
Most vagyok várandós a második picivel akinél felmerült több névváltozat, mint a Lea,Zoé,Korinna,Zora.
Bármelyik ötletünket mondjuk mindenki leszólja, hogy sem a vezetéknévhez nem megy, és hogy is szép nevek.
Nekem a Csongor a Csanád mellett toplistás szerintem gyönyörű nevek, amik felnőttkorban is nagyon jól állnak egy felnőtt férfinak.
Mit gondoltok tényleg röhejes? Vagy lenne más ötletetwk a babónknak?
A Csongor számomra toplistás név (páromnak nem kifejezetten tetszett, így elvetettük névválasztáskor), egyáltalán nem röhejes vagy furcsa, emellett becézhető, de felnőtt korban is vállalható.
Ne érdekeljen, hogy mit mondanak körülötted, mindenkinek adott (volt) a lehetőség, hogy a saját gyerekének nevet válasszon.
Nekem a Csongor főleg azért nem tetszik, mert az elmúlt években a Zsomborral együtt hatalmas divat lett. Egyébként sem tetszik a hangzása.
Azt viszont értelmetlennek tartom, hogy a gyerek legalább első vagy második névnek az apja nevét kapja. A vezetéknév úgyis megy tovább, nem kell minden generáció elsőszülöttjének Kovács Józsinak lenni. Nem baj, ha igen, csak ne akarják ráerőltetni mindenkire ezt a szokást.
Én az Inoka után csakazértis valami japános hangzású neveket választanék. :D De csak mert szeretem az animéket.
Aki meg igazán magyar neveket akar, annak legyenek a gyerekei Radakund, Zandirhám, Magyarka és Szüvellő.
A lányneveid közül nekem az Inoka Lea tetszene, Korinna, Zoé, Zora nagyon bután hangzik és nehéz kimondani egybe a nevet.
Mindenképp valami lágy hangzású nevet választanék, mert az Inoka már magában elég erőteljes.
Egyébként nem kell azzal foglalkozni, hogy ki mit pampog. Megmondjátok nekik, hogy a saját gyerekeikkel foglalkozzanak, és kész.
A Csongor nagyon szép név, nekünk is rajt volt a listán.
A most választott lány nevek sem csúnyák, de a Csongi mellé kistesónak nem adnám egyiket sem.
Jaj ez a Csongor név miért ekkora divat, szerintem olyan csúnya a hangzása :-(
A lánynevek nem rosszak, bár a Zorát én se értem, senki nem fogja majd tudni hogy ez a rendes neve vagy becenév.
Kit erdekel, hogy magyar nev-e vagy sem? Olyan unalmas mar ez a nagy magyarosdi...
Az en lanyomat Zoranak hivjak es tokeletesen illik hozza. Felnott koeaban is viselni fogja tudni...ja, es kulfoldon elunk es itt is megallja a helyet a neve.:)
Első vagyok. Mi is külföldön élünk. A testvéremet Zorának hívták és tökéletesen illett rá. Imádta. Senki szerint nem volt csúnya, inkább szép és különleges. Biztos nem hazudtak, ha néhányan szintén ezt a nevet adták gyereküknek. Szóval testvérem büszkén viselhette volna felnőtt korban is, ha megélte volna.
A Tünde is gyönyörű név, de a Csongor mellé nem adnám. Aki nem bukott irodalomból, annak nem kell magyarázni miért.
Köszönöm mindenkinek a véleményét! :)
Kedves utolsó , a neveket illetően nem inogtam/inogtunk meg. Ez tetszik és pont, senki nem veheti el az ízlésünket!
Igazából csak érdekelt, hogy mást is zavarna e, mert a kedves nagynéni folyamatosan kötözködött illetbe a nagyszülők is elejtették hogy szerintük furcsa, meg milyrn "butácska" nevek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!