Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tornásztatni, de mennyi ideig?

Tornásztatni, de mennyi ideig?

Figyelt kérdés
A kisfiam csípője kötött. Azt mondták, hogy minden pelenkázásnál tornásztassam. De milyen hosszan? Napi 5*5 perc elég? 2 hete csináljuk, nem nagyon látom, hogy javulna.
2010. ápr. 23. 21:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Inkabb 2-3X 10 percet javasolnek es ket het alatt mar erezhetöen kellett volna javulnia. Jol csinalod?mert eleg mereszen le kell nyomni a baba combjait, en elöször alig mertem, de amikor lattam, hogy nem faj neki söt nagyokat nevetett akkor felbatorodtam.
2010. ápr. 23. 22:20
 2/4 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy nem elég erősen, de nem engedi. Félek, hogy kárt teszek benne. Az is a baj, hogy nagyon hasfájós. Kaki után jobban engedi. Pedig ez a hasára is jó lenne elvileg.

Ti milyen gyakorlatot csináltok? Nekem csak a békaúszást mondták.

2010. ápr. 23. 22:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Én kb egy hónapja csinálom a a kisfiamnak és úgy érzem sokat javult. De ez biztos függ a kötöttség mértékétől is. Ha úgy érzed nincs rendbe,vidd vissza az ortopédiára. Mi is sűrűn járunk,mert a lábfejei is rosszul állnak....
2010. ápr. 23. 23:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Elsö vok, bocs reg jartam erre. Gyakorlatok: tanultam gyogytesit ugyhogy eleg sokfelet, a korhazban a bekauszit mutattak nekünk is.

Fogod a terde alatt kicsivel jo erösen es összezarod a labait felnyomod a hasahoz utana meg kinyujtod teljesen, ugyanez valtott labbal (ez kicsit bemelegiti es jo a pocira is :) ) utana az összeszoritott pocira felnyomott labakat oldalra probalod letenni, egyszer egyik aztan masik iranyba, ugyanez utana csak az egyik nyujtva van es arra az oldalra tolod a felhuzott masikat, aztan bekuszi azaz szepen elkezded oldalra tolni a pocira feltolt összeszoritott labakat kicsit rugoztatod es ugy viszed a labait oldalrol le kinyujtott helyzetbe es megint fölpocira, utana jobb lab-bal kez poci elött összeerint es forditva, levezetesnek meg megint labnyujtogatas es pocira feltolas. Valamikis mondokaval(pl a lab kinyujtas es valtott labas nyujtozkodas alatt nekünk sz elment a "nev" a vasarba-volt a mondoka- jo kis szorakozas, ez a gyakorlatsor kb 30 perc, mindent többször ismetelve, föleg a bekauszit. Remelem segit.

2010. máj. 10. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!