1 hetes a babám, kell őt minden nap fürdetni?
Szia. Szerintem is jó a napi fürdetés. Ha még most nem is élvezi annyira, pár hét és imádni fogja. Az én kislányomnak már akkor fülig ér a szája amikor a fürdetés előtt ráteszem a pelenkázóra.
Egyébként pedig ők is megizzadnak attól függetlenül, hogy nincs 40 fok, főleg, ha egyszer kétszer levág egy pár perces sírást. Szagold meg a kis fejét meg a tappancsait.
Üdv, 11 hetes kislány anyukája
Szia!
Szerintem azért fontos minden nap megfürdetni, mert ez is az esti rituálék része, amit jó, ha megszokik már kicsinek. Biztonságérzetet is ad nekik, hogy tudják, mi fog következni. Mi pl. fürdünk, aztán eszünk, alszunk. Ha már nagyon fáradt, vagy éhes, és nyüszög, egyből felvidul, ha meglátja a kiskádat, mert tudja, hogy mostmár hamarosan kap enni. A gyógyszertári fürdetőt használd, attól nem szárad ki a bőre, a márkás babadolgok várhatnak 6 hónapos kora után.
Hát én nem fürdettem naponta, kétnaponként volt fürdés, és semmi baja nem volt. Addig fürdettem kétnaponta, amíg el nem kezdett kúszni. Mostmár egy ideje azont röhögök, hogy az anyukák kezdenek úgy beszélni, mint egy tudományos ismeretterjesztő füzet, ilyen szavakkal állandóan, mint "komfortérzet" meg "allergizál" és társaik. Még mielőtt a fejemhez vágná valaki, hogy azért röhögök, mert nem értem, természetesen értem, mit jelent, de olyan vicces, amikor full civil emberek is így dumálnak.
Na mindegy, szóval a lényeg az, hogy én nem fürdettem naponta, mert úgy vettem észre, hogy nagyon szárítja a bőrét, pedig kentem babatestápolóval neki, meg oljoztam meg minde. Akkor mondta sógornőm, hogy náluk Németországban egyáltalán nem szokás naponta fürdetni, csak két-három naponta. Aztán kicsit utánanéztem a dolognak, és több helyen is olvastam, hogy bőrgyógyászok sem ajánlják egyértelműen a naponta fürdetést, hanem azt mondják, jobb kétnaponta.
Hát nekem a kisfiam ígyis megszerette a fürdést, már egy éves és nagyon élvezi, de semmi gondunk nem volt abból, hogy pici korában nem fürdött naponta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!