Ez elég egyedi név egy kislánynak?
Damira Mirna
Nekem nagyon tetszik. Számítok itt sok negatívra, de érdekel azért mindenki véleménye :)
Egyféle válaszolók kerüljenek: az a lényeg, hogy neked tetszen és társaik! (Egyértelmű, hogy az a lényeg, de nem véletlenül írtam ki a kérdést!)
Az MTA honlapja szerint:
Damira: a szláv Damir férfinév női párja, jelentése: adni, béke.
Mirna: szláv eredetű, jelentése: nyugodt, békés.
Ha véleményt kérdeztél, jómagam a "magyar gyereknek magyar nevet" pártján állok, tehát az enyémeknek biztos vagy magyar eredetűt vagy elég régen meghonosodott nevet adnék, szóval számítana a története is, hogy ne csak úgy a levegőben lógjon. (Nem vagyunk olyan sokan, így távlatból nézve az, hogy magyar szerintem elég különleges.) Elfogadom még ettől, ha valakinek az itthoni ritkaság vagy a külföldön való gyakoriság volt a fő szempont, mert éljen a változatosság :). De saját ízlésem szerint, csak hangzásra választani olyan, mintha egy fantasy szereplőnek adnék nevet és akár én is összerakhattam volna csak úgy betűket. Szóval ha csak a hangzást nézem, a Damira Mirna szerintem is szép és jelentését nézve reménykedhetsz, hogy nyugis gyereked lesz :) Ha meg a hordhatóságot a valós életben, akkor gyanús hogy itt és ma nem praktikus/szerencsés választás, bár egyrészt függ a lakhelytől és hogy a vezetéknévvel hogy működik, másrészt gondolom, nem mindkét nevét fogja használni és legyen bármilyen újdonság is egy név, a közvetlen környezete hamar megszokja és vele fogja azonosítani. Szóval gondold át empatikusan, ha téged hívnának így, örülnél-e neki, és szerintem eszerint dönts, ne csak az alkotás lázában.
Elég egyedi. Győztél.
De a vicces kategóriában is...
"Ismerek egy pasit, Achilles, úton útfélen betűznie kell a nevét, állandóan visszakérdezik, hogy Attila?"
A Zalánokból szoktak még Zoltánokat keresztelni, főleg idősebbek, pedig milyen népszerű név most. Mármint a Zalán. Ez ilyen, csak szokás kérdése. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!