Miért kell furcsa már-már nevetséges neveket adni?
Csak pár példa amitől borsódzik a hátam: Cintia, Xénia, Kiara, Kevin, Dzsenifer, Marko, és még sorolhatnám....
Nem értem miért nem jó egy Ágnes vagy Márta, Gyöngyi,
Imre, Attila... stb.
Most nem veszekedeni akarok de képtelen vagyok felfogni.
Mert az tetszik nekik. Nekem pl. jobban tetszik a Gyöngyi, mint a Hanna meg a Fanni meg a hasonló, most divatos nevek, de pl. az Imre meg a Márta már nem.
A névdivat különben változik, más tetszett az embereknek ötven, száz, kétszáz és ötszáz évvel ezelőtt. Most te tulajdonképpen azt kéred számon az embereken, hogy miért változik a névdivat. Azért, mert csak. Az emberek ilyenek, mindig is ilyenek voltak.
Te is olyan nevet adsz a gyerekednek, amilyet csak szeretnél az adható nevek közül. Senki nem kérheti számon rajtad. Véleményt mond, ha akar, legfeljebb azt mondod, téged az nem érdekel.
Gyermekkoromban is voltak ritka nevek:Vénusz, Médea, Bendegúz, Bulcsú...
Senki nem botránkozott meg ezen akkor...
Úgy tűnik ma már ezzel is többet van foglalkozva mint régebben... Pedig magánügy.
Linett a kislányom neve s nem Márta. Mit szólsz hozzá?;)
Ha lesz még kislányom akkor nagyon tetszik az Elina.. Hm.. Megbotránkoztató!!!!
Egyszerű oka van. Nem tetszenek azok a nevek s rokonai amiket felsoroltál.
Ne a túl agyon modernizáltak sem. Én a kettő közt maradok..
Ha nem tetszenek az agyon modernizált nevek, akkor miért olyat választottál?
Kérdező: Én azt vettem észre, azok törekednek az egyediségre, akik az élet más területein nem tudnak felmutatni semmi maradandót, építőt, így az egyetlen dolgot ami sikerült nekik akarják minél maradandóbbá, feltűnőbbé tenni, akár olyan áron is, hogy a gyerek gyűlöli majd a saját nevét, annyira gáz lett, de legalább biztosak lehetnek benne, hogy nem lesz más ilyen nevű gyerek, ugyanis épelméjű szülő fejében meg se fordul az ilyen. Én csak a fejem fogom. Ismerek Tonúzaba, Tormás, Mabella, Tűzvirág nevű gyerekeket, és képtelen vagyok elhinni, hogy jól érzik magukat ilyen névvel.
Ugyanaz a válasz mint a többi ilyen kérdésre: mert így akarták elnevezni a gyereket.
Én se nevezném el Erzsébetnek vagy Józsefnek a gyermekem, de Agrippinának vagy Brájennek sem. Van még rengeteg vállalható, nem öreges és nem is szappanoperás név, csak keresni kell ;)
Ha meg sok Mária és János rohangálna, az lenne a tucatnév és azzal lenne bajod...
Jó bevallom van pár hülye név, amiken nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek. Valaki írta Gyakorin, hogy Samirah-nak nevezte el a lányát. Ezzel nincs is baj, ha külföldön él a válaszíró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!