Mikortól fürdettétek babátokat minden nap?
Úgy 6-7 hónapos korától. Ekcéma miatt voltunk "eltiltva" a kádban fürdéstől. Addig heti 1x fürdött, többi napon csak csak alatt lemostuk.
Az esti rutint ki lehet ám alakítani anélkül is hogy ázna a gyerek ;) Nem dől össze a világ ha fürdés helyett pl babamasszázs, vagy más ilyrsmi segíti az alvás előtti ellazulást.
A nagylanyomat max heti 3x lehetett
Kulonben a bora olyan lett mint a pergament
Utana vastagon be kellet kremezni
De amugyis kellet minden nap de furdes utan plane
1,5 eves volt mire kinotte ezt es megerosodott annyira a bora h mar nem okozott gondod
A masik ket gyereket 6honapos korig minden masnap majd naponta - feltem h naluk is ilyen problema lesz
Lányomat születésétől.
Fiammal is ezt terveztük, de a bőre nem szerette :-( Most 8 hónapos, egy ideje jön-megy, plusz a melegben sokat izzadt, azóta naponta. Szerencsére már nincs tőle baja.
De igen naponta furdok...
De ha a gyereknek a bore nem birja akkor furdessem naponta es hagyjam h full kisebesedjen es fajjon neki ? Csak mert ez a modi ?
Am meg a csecsemo igazabol nem lesz piszos mivel mem olyan kornyezetben van. Fekszik az agyaban tiszta ruha tisza agynemu ... Mitol lesz piszkos?
Az esti furdes abban a korban inkabb a rendszeresseg es a napi rutin miatt kell, nem azert mert koszos lesz ...
Termeszetesen ahogy no es maszik kuszik mar akkor a osszeszedhet mindenfelet ekkor mar van ertelme...
En aoleveras torlokendovel toroltem vegig a gyereket mikor csecsemo volt. Majd ment ra a vastag kremezes.
Ja letezik olyan h vizallergia ... Ok sem furdenek minden nap, mivel naluk borirrizacioval jellentkezik a tunet fejfajas holyagos kiutes duzzanatok stb...
Persze nyilvàn nem az van megkérdőjelezve a nem fürdés miatt,akinek problémàs bőrű volt a babàja. Hiszen ott egyértelmű,hogy màshogy tisztìtottàk a babàt, meg krémezték stb.
De mi az az érvelés,hogy nem lesz koszos a csecsemő? Nekem pl a fiam/ lànyom IS "koszosabb" volt 1-2 vagy akàr 3 hónaposan, mint 6 hónaposan.
Ott van hogy sokszor én tejeztem össze amìg nem àllt be a kereslet- kìnálat cicizésnél.
A babàk ritka kivételtől eltekintve buknak.
Nyàladzanak amibe mindenféle takaró/ruha/ babajàték szösz- mösz beleragad pl a nyakànál a hurkàk közé.
Ott a kakis popsi, illetve mondjuk lànyoknàl a punci, amit pl törlőkendővel nem is szabad kitörölni. Nálunk a lànyomnak az első hetekben igen sok néha véres folyàsa volt az anyatejjel kapott hormonok miatt, ezt csak öblìtéssel lehetett "kitisztìtani".
Ott van a koszmó is.
Ezek miatt szerintem fontos a napi fürdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!