Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyakorló anyukák! Ti mire...

Gyakorló anyukák! Ti mire használjátok a textilkendőt (régen pelenka)? Mennyit érdemes beszerezni belőle?

Figyelt kérdés
2016. szept. 8. 10:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
74%

- feje alá a kiságyba

- böfizetéshez

- orvoshoz is kellett vinnünk mindig 2 db-ot

- babakocsiban a feje alá

Nekünk rengeteg volt, mert kaptunk, de szerintem 10 db elég.

2016. szept. 8. 12:00
 12/21 anonim ***** válasza:
66%

Nekünk 40 db van. Most készülök még egy 10 db-os csomagot venni, mert kevés.

Nálunk van egy a pelenkázón, azt naponta cserélem.

1 db a feje alá, ezt minden alvásnál cserélem, mert sokszor lebukja. Ez napi 4-5 db

A babakocsiban is van a feje alatt, minden séta után csere.

Az orvoshoz nálunk 5 db kell: 1 a pelenkázóra, 1 betakarni, amíg várunk, 1 a mérlegre, 1 a hosszmérőre, 1 az orvos vizsgálóasztalára. Ezeket is mindig újramosom.

Plusz minden büfizéshez használok. Bukós baba, naponta 5-6 erre is elmegy.

Én nem tudnám 5-10 db-bal megoldani.

2016. szept. 8. 12:33
 13/21 anonim ***** válasza:
37%
Én nem vettem,mert számomra túl durva volt az anyaga. Én sima fehér flanel anyagot vettem, felszabdaltam, és beszegtem a szélét. Különféle méretekben csináltam. Ha mentünk orvoshoz, azt terítettem alá. A kisebb méretű jó volt szájtörlésre is. De a pelenkázóra is azt terítettem, meg a kifogóba is tettem. Pillanatok alatt felszívta a vizet.
2016. szept. 8. 12:45
 14/21 anonim ***** válasza:
54%
Nekem az első fiamnál volt 20, most is annyit tervezek kb használni a kistesónál. Tényleg mindenhova lehet tenni, hogy vagy a baba "tisztaságát" védd, vagy azért, amire rárakod. Meg nekem pl szopizásnál a "másik" mellemből úgy dőlt a tej, hogy hiába tettem melltartóbetétet, semmit nem használt, szóval 1-1 ilyen pelsut hajtottam össze kicsire és azt raktam oda. Így is 2 naponta mostam.
2016. szept. 8. 13:08
 15/21 anonim ***** válasza:
86%

"Az orvoshoz nálunk 5 db kell: 1 a pelenkázóra, 1 betakarni, amíg várunk, 1 a mérlegre, 1 a hosszmérőre, 1 az orvos vizsgálóasztalára."

Ez komoly?

Mi a fenének ehhez 5?

Egyszerre nem fekszik az a gyerek a vizsgálón, a mérlegen és a hosszmérőn! Miért ne lehetne ugyanazt teríteni mindenhova (ügyelve melyik oldal néz lefelé)?

2016. szept. 8. 13:36
 16/21 anonim ***** válasza:
66%

a fenti megannyi mindenen túl én pl a nemiszervének szárazra törléséhez(fürdés utáni felitatgatáshoz) is azt használtam, ill vártam néha hogy szellőzzön, hogy ne nyirkosan pelenkázzam be, illetve a lábujjak között, vagy füle mögött is azzal törölgettem át, mert vastagabb anyag, pl törölköző nem fér ilyen kis helyekre

nálam 20 a minimum, mert valóban gyorsan megy a mosóba és kell az új antibakterializált(vasalt)

2016. szept. 8. 13:44
 17/21 anonim ***** válasza:
76%
milyen furcsa, hogy ennyi válaszadóból a tetra pelenkát csak én használtam pelenkának! :D
2016. szept. 8. 14:17
 18/21 anonim ***** válasza:
kb 10-et, de nekem anyósom varrt ugyanilyen tetra anyagból kisebb kendőket a büfizéshez, meg minden máshoz, én szerettem őket, jók voltak!
2016. szept. 8. 16:03
 19/21 anonim ***** válasza:
42%
Nekem van 20 darab, de tudnék többet is hasznosítani akár. Az én gyerekeim mindketten elég bukósak, mármint most már csak a kicsi. Napi 1-2 textilpelust elhasználok arra, hogy letöröljem az arcát, vagy azt, amit összebukott. Aztán van a feje alatt a kiságyban (1-2 naponta cserélem), a babakocsiban a feje alatt, mert annak olyan az anyaga, hogy nagyon beleizzad, a táskámban is mindig van 1-2, ha törölni kell, akkor legyen kéznél, vagy ha olyan helyen járunk, és pelenkát kell cserélni, akkor le tudom teríteni, és rá tudom tenni a gyereket. Ja, meg most már eszik püréket, úgyhogy etetés közben textilpelussal szoktam a kezét, arcát is megtörölni, az nyilván utána rögtön megy a szennyesbe. Meg egyet befogtam konyharuhának is, mert ezerszer jobb nedvszívó, mint bármelyik konyharuha :D
2016. szept. 8. 17:10
 20/21 anonim ***** válasza:
10 darabot vettem,felesleges volt.5 db bőven elég lett volna,én nem teregettem mindenhova a gyerek alá:)Igaz, egyáltalán nem volt bukós,hányós.
2016. szept. 8. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!