Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Aki 2016ban szült...

Anyukák! Aki 2016ban szült illetve fog szülni?!

Figyelt kérdés

Mi alapján döntöttétek el párotokkal a nevet? És mi lett/lesz a baba neve?

Egyik órámra kéne egy dolgozatomhoz hogy mostanság milyen neveket adnak, gyakoriságuk milyen illetve mi alapján döntenek a szülők.

Előre is köszönöm!

2016. szept. 6. 09:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Elso Patrik Dominik lett.Kevin Levente lett volna de a csalad nagyon ellenezte igy a 36.h eten valtottunk,de nem mondtuk senkinek csak a szuletese utan.

A masodik Alexender lett.ez egyertelmu volt.valahogy mindkettonknek ez tetszett meg elsore.

Amugy megbeszeles alapjan dontottunk.Osszeirtuk a neveket kulon,es a kozosek kozul dontottunk.

A harmadik Zalan lett O idei gyerkoc.Nala a ket nagy teso is segitett.meg a Milan es a Kristof volt teriteken de azokat leszavaztuk a vegere.

Lany nevek a Zoe,Zora,Dorka lettek volna.

2016. szept. 6. 11:37
 12/18 anonim ***** válasza:

Én válogattam, ami tetszik, férjem átnézte a listát, fiú névből 2, lányból kb. 4 maradt (Richárd, Ádám, Boglárka, Bianka, Viola, Hanga - ezekre emlékszem) A két fiúból az Ádám tetszett jobban, de a decemberi névnap miatt nem voltam határozott benne. Kislány lesz, így nem is kellett elgondolkozni nagyon rajta, de szüléskor fiúnévnek azt fogjuk bediktálni. Lánynevekből közös megegyezéssel a Hangánál lyukadtunk ki, nem gyakori, de kimondható, magyar név. És nem ismerünk egy Hangát sem.

Nálunk a vezetéknévben nem sikerül a megegyezés, hátha ez is érdekes lehet neked. Férjem Kovács, én kötőjellel vettem fel a nevét, nekem sokkal ritkább a vezetéknevem. Szeretném, hogy a pici is kötőjelesen kapja a vezetéknevet, eddig erről nem sikerült meggyőzni. Szóval nálunk a vezetéknév a nehezebb döntés.

2016. szept. 6. 11:39
 13/18 anonim ***** válasza:
Mi nem divatnevet akartunk, ne legyen ,,nagyis", ne legyen elcsépelt, legyen ritkán hallható, jó legyen a hangzása a vezetéknévvel, ne legyen túl hosszú, hordható legyen felnőttkorban is. Egy királynőről neveztük el a lányom. :)
2016. szept. 6. 14:58
 14/18 anonim ***** válasza:

Mi még keressük a tökéletes nevet, abban biztosak vagyunk, hogy két keresztnevet szeretnénk adni neki. Egyik az lesz, amin hívjuk, a másikat pedig családban kapja nagyszülő után.

Névválasztásnál ezek a szempontjaink:

- Szeressük mindketten

- Csengjen jól össze a vezetéknevével

- Nemzetközi legyen, külföldön is tudják nevezni

- Ne legyen a leggyakoribb 30 név között, de ne is olyan legyen, amit még senki nem hallott.

- Egyikünk exének a nevét sem szeretnénk adni a kicsinek.

2016. szept. 6. 16:06
 15/18 anonim ***** válasza:

Első manó Csongor Zalán lett. Csongor közös döntés alapján, Zalán pedig a nagyapa után. :)

Következő Norina Jelda . Én a Jeldáért voltam megőrűlve egyszerűen egyértelmű volt hogy a baba megkapja. Norinán rengeteget gondolkoztunk mire megállapodtunk ebben, egyszerűen nem tudtunk olyat ami passzolna Jeldához és vezetéknévhez de minfenképp 2 nevet akartunk.

Most úton van a harmadik , Ő Zoé Lea lesz. Zoé szintén közös megegyezés alapján az utónévkönyvből, a Leát pedig én szerettem volna, nekem nagyon tetszik. :)

2016. szept. 8. 21:10
 16/18 anonim ***** válasza:

Mi nekünk csak az hogy tetsszen.

A lányunk: Sára Zsuzsanna

2016. szept. 28. 17:03
 17/18 anonim ***** válasza:
Zsolt Tivadar
2016. szept. 28. 17:05
 18/18 anonim ***** válasza:

November elejére vagyok kiírva a fiaimmal.

Szempontok voltak hogy ne legyen túl gyakori pl Bence és társai, és hogy minden korosztályhoz passzoljon (én pl nem tudok egy 50 éves noel-t vagyn krisztiánt elképzelni)

2016. okt. 18. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!